držimo im palčeve

Sutra na Hanžeku 4 atletičara iz našega kraja - Sara Kolak: "Bit će gusto"

Objavljeno: 28.08.2017. 14:45

Zadnja izmjena: 28.08.2017. 14:46

Sutra je 67. izdanje Hanžekovićevog memorijala i na njemu će se prvi put pojaviti i naša svjetski proslavljena kopljašica Sara Kolak. Ona će svoj nastup započeti u 19 sati, a u istoj disciplini nastupit će i Franja Želimorski iz AK Sloboda - onog istog kluba u kojemu je i Sara napravila svoje prve atletske korake.

O jačini natjecanja dovoljno govori podatak da sutra na Hanžeku nastupa ukupno aktualnih 7 svjetskih prvaka, 6 olimpijskih pobjednika i 4 osvajača Dijamantne lige. U bacanju koplja Želimorski ima priliku osjetiti veliko natjecanje i vjerujemo da će to dobro iskoristiti.

'Spremna sam, problemi se rješavaju'

Sara Kolak je najveći favorit natjecanja u bacanju koplja, ali ni njezina konkurencija nije za podcijeniti. Sara ima najbolji rezultat ove godine, a njezine će glavne konkurentice biti Slovenka Mateja Ratej, Amerikanka Kara Winger i Bugarka Taciana Haladović

- Spremna sam nakon SP-a u Londonu, imam malih problema, ali to se rješava. Treba posložiti detalje da koplje poleti. Drago mi je da konačno mogu nastupati na Hanžeku, jedva čekam vidjeti atmosferu, doživjeti to o čemu atletičari pričaju. Jaka je konkurencija, tu su Haladovič i Ratej, dobro ih poznajem. Bit će 'gusto'. - kazala je Sara, koja se na presici pojavila u društvu sa Sandrom Perković, jamajčanskim sprinterom Asafom Powellom te Isaacom Makwalom (400 m) i ruskim preponašem Sergejom Šubenkovim.

A na mitingu u nacionalnoj konkurenciji će nastupiti i dvojica Franjinih klupskih kolega - David Šalamon i Gabrijel Stojanović u utrci na 400 metara. Premda i dalje junior, naš Šalamon ima 3. najbolje vrijeme među natjecateljima u toj utrci, a ni Stojanović - koji je tek započeo s natjecanjima u seniorskoj konkurenciji nije bez šanse. Favorit utrke je, barem po osobnom rekordu, negdašnji europski juniorski prvak Željko Vincek. No, on je svoj rekord istrčao još prije 10 godina - tako da sutra točno u 18.50 Stojanović i Šalamon imaju pravo na nadu.

Komentari