SPORT I IZOLACIJA

Sara Kolak u Norveškoj čeka nastavak priprema za velika natjecanja

Objavljeno: 25.04.2020. 16:42

Zadnja izmjena: 25.04.2020. 16:43

Ludbrežanka Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja nalazila se u Norveškoj na pripremama za Olimpijske igre u Tokiju i Europsko atletsko prvenstvo u Parizu, kada ju je zatekla izolacija i sve ostale mjere izazvane koronavirusom.

Za Večernji list ispričala je kako jedva čeka da se vrati u Ludbreg i kako provodi dane u Oslu, gdje nešto više od devet tjedana. Kada se odlučila vratiti biše nije bilo avionskih karata a zatim je nastupilo i zatvaranje granica. Uglavnom, sada se pomirila sa situacijom i neće žuriti natrag u Hrvatsku.

Troškove smještaja za vrijeme priprema u Norveškoj pokriva joj Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski atletski savez.

- Neizmjerno sam im zahvalna na tome. Treba istaknuti da oni ne troše neki dodatni novac jer bih ja taj novac ionako trošila na pripremama. A bi li one bile u Norveškoj ili negdje drugdje, to sad nije važno, rekla je Sara.
Ispričala je kako je naizgled sve normalno ali ne rade škole, vrtići, restorani, kina, te da je sport stao. - Dobra je vijest što je nedavno otvoren olimpijski centar, pa ću ondje sada moći trenirati, najavila je Sara.

Sarina cimerica u Oslu je norveška bacačica koplja Sigrid Borge, pa zajednički provode vrijeme kao i svi drugi u izolaciji, dok im je treninge u novonastalim uvjetima preporučio njihov zajednički trener Andreas Thorkildsen




 

Komentari