Schalke šokirao Inter, Real potopio Tottenham

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 06.04.2011. 07:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici nogometne Lige prvaka madridski je Real protiv Tottenhama 4:0, dok je Schalke iznenadio Intera u Milanu pobijedivši 5:2.

Utakmica je praktički bila riješena već nakon 15 minuta. U četvrtoj je Emmanuel Adebayor zabio prvi pogodak glavom, a 11 minuta kasnije Peter Crouch je uspio dobiti drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni.

Drugi pogodak bio je samo pitanje vremena, a dogodio se u 57. minuti. Najviši igrač na terenu Adebayor ponovo je nakon udarca iz kuta ostao nečuvan te je zabio svoj i Realov drugi pogodak na utakmici. Pogodak Angela di Marije u 72. te Cristiana Ronalda u 87. minuti samo su zapečatili sudbinu londonskog kluba. Modrić, Ćorluka, Kranjčar i društvo čekat će neku drugu priliku za ulazak u polufinale najbogatijeg nogometnog natjecanja.

Dvije su se tradicije tako ponovile. Togoanskom napadaču Tottenham je i dalje crvena krpa. U 10 utakmica protiv Spursa, Adebayor je zabio nevjerojatnih 10 pogodaka. Također, Harry Redknapp pričekat će barem još dva tjedna na prvu trenersku pobjedu nad Joseom Mourinhom. U vrijeme dok je Portugalac vodio Chelsea, Redknapp se pet puta namjerio na Mourinha i svih pet puta je izgubio. Četiri puta kao menadžer Portsmoutha i jednom na klupi Southamptona.

Od hrvatskih reprezentativaca Modrić je igrao 90 minuta, Ćorluka je izašao šepajući u 80. minuti, a zamijenio ga je Bassong, dok Kranjčar nije ulazio u igru.

A kada je nakon 20 sekunda Dejan Stanković zabio za vodstvo Intera 1:0 u prvom meču četvrtfinala sa Schalkeom, nitko nije mogao naslutiti da će milanska momčad do kraja susreta doživjeti - havariju!

Nakon izjednačenja Matipa u 17. minuti Inter je još jednom poveo i to preko "zaboravljenog" Milita u 34., no bili su to, pokazat će se, posljednji trzaji beživotnog crno-plavog tijela. Do poluvremena je Edu izjednačio na 2:2, a onda u drugom dijelu na terenu je postojao samo Schalke.

Prvo je Raul zabio svoj 71. pogodak u Ligi prvaka podebljavši vlastiti rekord, a onda su torpeda u vlastitu mrežu počeli ispaljivati igrači Intera. U 57. minuti Ranocchia je zabio autogol, a onda je Chivu drugim žutim kartonom zabio autogol cijeloj momčadi. Bio je to Chivuov drugi crveni u samo tri dana, jer je isključen i u subotu u gradskom derbiju s Milanom. Veliku večer njemačke momčadi potvrdio je drugim pogotkom Edu u 75. minuti.

Iako je i nakon prvog susreta osmine finala Inter bio u rezultatskom zaostatku za münchenskim Bayernom (0:1), ovaj put teško Leonardovoj momčadi trebat će čudo da dostignu prednost Schalkea i izbore polufinale Lige prvaka, a samim time i obrane naslov najbolje europske momčadi.

S druge strane, rudari iz Gelsenkirchena milimetrima su udaljeni od najvećeg uspjeha u Ligi prvaka. Ponovo se San Siro pokazao kao mjesto sreće za Schalke. Tu su prije 14 godina osvojili Kup Uefe pobjedom nad - Interom.


Agencija VLM

Komentari