Senijad Ibričić za milijun eura po sezoni u moskovskoj Lokomotivi

Objavljeno: 13.01.2011. 18:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Senijad Ibričić, najbolji Hajdukov nogometaš, odsad će nositi dres Lokomotive iz Moskve. Transfer je vrijedan 5 mililjuna eura.

Nakon pet sati dugih pregovora u Moskvi, pitanje transfera najboljeg igrača Hajduka Senijada Ibričića je riješeno - odlazi u moskovski Lokomotiv čiji će dres nositi iduće tri i pol sezone, a Splićani će inkasirati pet milijuna eura.

I to nije konačni iznos, dogovoreno je da će Hajduk od Ibričićeva budućeg transfera dobiti 20 posto. Baš zbog tog detalja pregovori su se odužili. Predsjednica Lokomotiva Olga Smorodskaja, koju u Rusiji zbog strogosti zovu čeličnom lady, bila je neumoljiva, nije željela dati šest milijuna eura koliko je Hajduk priželjkivao.

Tako će se Hajdukova delegacija u sastavu Petroslav Sapunar, Josip Grbić i odvjetnik Miro Šarić ipak u Split vratiti zadovoljna. Jer, u Moskvu je otputovala da završi posao, a ne da odugovlači. Bijelima je hitno potreban svježi kapital, a Ibričić je jedini igrač koji je za sada dobio konkretnu ponudu.

Ibričić bi po sezoni trebao zarađivati oko milijun eura, a ugovor je stimulativan. Što više dobrih igara i golova, to više i novca.

– Gotovo je, mi smo svoje dogovorili – javio je oko 16 sati Ibričićev zastupnik Anđelko Jurkić.

U Moskvi je bio i Ibričić, aktivno je sudjelovao na pregovorima o svom ugovoru. Najprije su oko 11 sati po srednjoeuropskom vremenu (u Moskvi je bilo 13 sati) za stol sjeli čelnici Hajduka i Lokomotiva. Pregovori su potrajali gotovo četiri sata, a kada su usklađeni svi detalji između dvaju klubova, u pregovore su ušli Ibričić i njegov zastupnik Anđelko Jurkić.

Njihov dio razgovora bio je puno kraći, Ibričić i Jurkić brzo su dogovorili sve uvjete, a tražili su "europsko" trajanje ugovora. Odnosno, Ibričić nije želio potpisati na četiri sezone, u Rusiji se prvenstvo igra tijekom kalendarske godine, već je želio biti slobodan na ljeto, što znači da se obvezao na igranje u Lokomotivu na tri i pol sezone.

Dakle, Ibričić se neće pojaviti na prozivu Hajduka sazvanom za ponedjeljak, 17. siječnja, već će se što prije priključiti pripremama svoga novog kluba u Turskoj (Lokomotiv je jučer igrao protiv Konyaspora).

Imat će zahtjevan zadatak da se što prije nametne novom treneru Juriju Krasnožanu, koji je u Lokomotiv stigao iz Spartaka iz Nalčika i preferira brzu igru, bez previše nepotrebnih dodira s loptom.

A Hajduku odnosno njegovu treneru Goranu Vučeviću preostaje da hitno nađu zamjenu za Senijada Ibričića. Evo prigode za mladog igrača bijelih Dinka Trebotića.

Komentari