donosimo detalje

Školarci, prijavite se na besplatan Ljetni sportski višeboj!

Objavljeno: 14.06.2022. 09:13

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

Nakon 6. Zimskog sportskog višeboja, održanog tijekom zimskog odmora učenika, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nastavlja suradnju sa gradskim osnovnim školama i na veselje učenika i učenica od trećeg do sedmog razreda, organizira 3. Ljetni sportski višeboj.

Za učenike besplatan sportski višeboj organizira se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Prijaviti se mogu učenici i učenice uzrasta od trećeg do sedmog razreda osnovne škole za koje je u Ljetnom sportskom višeboju osigurano stručno vodstvo kineziologa, članova Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ljetni sportski višeboj održavat će se od 27. lipnja do 1. srpnja te od 4. do 7. srpnja od 9 do 12 sati na terenima Sportskog centra Graberje, na Dravskom kupalištu te u Dravskoj park šumi. Za redovite polaznike, Ljetni sportski višeboj završava jednodnevnim izletom na more u petak, 8. srpnja. Uvedeni su i novi sportovi: plivanje, odbojka na pijesku, vaterpolo, disc golf, skokovi u vodu, orijentacijsko trčanje, CrossFit Kids, vodene igre, kuglanje… 

Prijave za 3. Ljetni sportski višeboj mogu se obaviti putem poveznice ili na mail [email protected].

- Poticanje djece na bavljenje sportom od velike je važnosti za zdravlje, posebice u ovom pandemijskom razdoblju. Bavljenje sportom od malih nogu kod djece stvara pozitivne životne navike. Osim potrebe za kretanjem, djeca sportom razvijaju socijalne vještine, veću odgovornost, samostalnost, ali i timski rad, a sve te vještine će im kasnije koristiti u životu jer se mogu primijeniti u raznim situacijama - rekla je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga.

Komentari