horvatić jedini kandidat

Dolazak na Izbornu skupštinu ŽNS-a potvrdio i novi predsjednik Nogometnog saveza

Objavljeno: 18.08.2021. 18:54

Zadnja izmjena: 19.08.2021. 11:07

Županijski nogometni savez Varaždin danas će održati Izbornu skupštinu, na kojoj se očekuje i dolazak novog predsjednika HNS-a, Marijana Kustića.

Kao što smo već pisali, Nenad Horvatić biti će jedini kandidat za predsjednika u novom mandatnom razdoblju, 2021.-2025., a njegovu kandidaturu podržalo je čak 60 od ukupno 63 nogometna kluba.

Osim izbora predsjednika, na dnevnom redu Skupštine naći će se i izbor dopredsjednika, te članova Izvršnog i Nadzornog odbora, a dodijelit će se i priznanja.. Također, Županijski nogometni savez donijet će i odluku o promjeni sustava stalnih natjecanja.

Više od 3.300 utakamica

Razdoblje od posljednje Redovite skupštine ŽNS Varaždin, kao i cijeli sport, obilježila je pandemija korona virusa. U tom periodu ŽNS je klubove oslobodio plaćanja članarina i službenih osoba, a pripomogli su i suci i delegati koji su jedno cijelo kolo radili bez naknada. U tom organizacijski vrlo zahtjevnom razdoblju, ukupno je odigrano i više od 3.300 utakmica.

Pomoć klubovima

Nakon 2019. godine, koju je obilježilo povijesno visokih 4,2 milijuna kuna infrastrukturnih ulaganja, tijekom pandemije klubovi su bili donirani u ukupnom iznosu od oko 108 tisuća kuna. Najveća investicija odnosi se na milijun eura vrijedan – hibridni travnjak NK Varaždin, u kojeg je HNS uložio 5,5 milijuna kuna.

Komentari