GRAD LEPOGLAVA

Škvarić i Ivanuša primili priznanja za poseban doprinos sportu

Objavljeno: 21.02.2021. 09:17

Zadnja izmjena: 21.02.2021. 15:40

Tradicionalni izbor za najsportaš Grada Lepoglave ove je godine izostao. Naime, protekle su godine zbog pandemije koronavirusa brojna sportska natjecanja, pa tako i nastupi sportaša, otkazana ili su tek djelomično održana. Zbog toga je Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave odlučila da se izbor najsportaša Grada Lepoglave za 2020. godinu ne održi već da se za tu prigodu dodijele priznanja pojedincima koji su svojim radom zadužili lepoglavski sport.

Dodijeljena su dva priznanja za poseban doprinos sportu Grada Lepoglave za promociju lepoglavskog sporta u zemlji i inozemstvu. Primili su ih gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i Vladimir Ivanuša, osnivač i prvi trener Karate kluba Lepoglava.

U obrazloženju odluke da se priznanje dodijeli gradonačelniku Škvariću navodi se da je obnašajući svoju dužnost od 2005. godine pružao veliku podršku i potporu aktivnostima koje je provodila Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave te da je prepoznao i podržao ideju da se bavljenje sportom i rekreacijom omogući svim građanima. Istaknuto je i da je podržavao brojne sportske manifestacije kao i rad Zajednice te tako imao iznimno važnu ulogu u promociji lepoglavskog sporta u zemlji i inozemstvu. 

- Uvažam činjenicu da sport predstavlja osnove razvoja, prepoznatljivosti i vrijednosti Grada Lepoglave. Prigodom donošenja planova razvoja Grada Lepoglave veliku smo brigu vodili o razvoju sporta budući da povezuje građane raznih dobnih skupina. Tako smo u zadnjih 20 godina u njegov razvoj uložili više od 10 milijuna kuna. Izgradili smo sportsku infrastrukturu koja omogućava građanima da se bave sportom rekreativno ili kroz klubove – istaknuo je gradonačelnik Škvarić primajući dodijeljeno mu priznanje.

Pola stoljeća u sportu

Vladimir Ivanuša istaknut je sportski djelatnik koji se karateom bavi već pola stoljeća od kojih 40 godina u Karate klubu Lepoglava kojeg je osnivač. U klubu je bio i prvi trener, a trenerskim se poslom bavi i danas kad na brojnim natjecanjima državnog i međunarodnog karaktera obnaša i sudačku dužnost kao međunarodni pripravnik za borbe i kate što je najviše sudačko zvanje u Hrvatskoj. Ujedno je i član komisije za pojaseve Hrvatskog karate saveza i predsjednik komisije za pojaseve Karate saveza Varaždinske županije. On sam nositelj je majstorskog karate zvanja i to 6. dan po odluci Upravnog odbora Hrvatskog karate saveza za doprinos i razvoj karate sporta u Hrvatskoj.

- Ja sam sebe našao u karateu koji mi je pomogao u stresnim situacijama. Nije mi žao svih 50 godina provedenih u ovom divnom sportu. Zahvalan sam što je prepoznat moj 40 godišnji rad u Karate klubu Lepoglava odnosno mojih 50 godina provedenih u karateu. Ponosan sam na svoj rad u sportu, a posebno sam ponosan što sam osnivač Karate kluba Lepoglava, najuspješnijeg sportskog kolektiva u gradu, čiji su članovi u četiri desetljeća postojanja ostvarili brojne izvrsne rezultate na državnim, ali i međunarodnim natjecanjima – zahvalio je na dodijeljenom priznanju Ivanuša.

Komentari