Slaven Bilić: Nema brige, pobijedit ćemo u Gruziji

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 10.03.2011. 13:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Šime Šokota / CROPIX

- Budimo realni, Gruzijci nisu prava klasa. U Tbilisiju ćemo pobijediti - rekao je izbornik

Izbornik s naušnicom i bradom uputio je pozive za kvalifikacijsku utakmicu u Gruziji (26. ožujka, Tbilisi, 21 sat) te prijateljsku u Francuskoj (29. ožujka, Pariz, 21. sat). Na popisu se nije našao Mario Mandžukić, a ušao je Ivan Perišić.

- Volim Mandžukića kao igrača i kao momka, izgubio je kontinuitet, a nisam htio gomilati igrače. Siguran sam da će se on vratiti u naš udarni sastav - rekao je Bilić.

Ipak je pozvan Šimunić iako ne igra?

- Klub ga je suspendirao na kratak period, zna i on sam da nije situacija dobra, ali ipak nam je stožerni igrač, dokapetan, zašto ga ne bih zvao - odgovara Bilić.

Gruzija je solidna momčad, igrali su neodlučeno u Ateni, dominirali protiv Izraela, malo se mučili s Maltom, s Latvijom primili gol tek u nadoknadi.

- Nisu još izgubili utakmicu, ne tuku, nisu prljavi, ali nisu ni čvrsti kao Estonija ili Latvija. Bliži su Izraelu jer više žele igru, ali budimo realni nisu prava klasa. U Tbilisiju ćemo pobijediti - rekao je izbornik.

Gruzija još uvijek ima izgleda za prolaz i od tih ambicija ne odustaje.

- Stadion od 60 tisuća mjesta rasprodan je, mjesecima se nabrijavaju na ovaj dvoboj. Srećom, većina naših igrača igra u klubovima, zdraviji su i bolja je situacija nego na prošlom okupljanju.

Vratari: Runje, Pletikosa, Subašić

Braniči: Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Strinić Pranjić

Veza: Vukojević, Dujmović, Modrić, Rakitić, Badelj, Perišić, Kranjčar

Napad: Iličević, Petrić, Eduardo, Kalinić, Jelavić

Pretpozivi: Mandžukić, Lakić, Vida, Pamić

Agencija VLM Foto: Šime Šokota / CROPIX

Komentari