I Slovenci imaju aferu "Offside"!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 28.04.2011. 13:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Slovenska je policija uhitila četiri osobe osumnjičene da su dio zločinačke organizacije koja se specijalizirala za ilegalno klađenje na nogometne utakmice. Istražuje se i slovenskog reprezentativca Gorana Šukala

Uhićene su četiri osobe – Kosta Turner, 47-godišnji poduzetnik i suvlasnik Bowling centra u Mariboru, njegov nećak Vasja Turner (27), poslovni partner Ivan Vinko Ivek te Zvonko Hajšek (43), protiv koga se dugo vodio kazneni postupak na mariborskom sudu zbog navodnog krijumčarenja droge, trgovine oružjem i pranja novca. Tužitelj je na kraju povukao optužbe.

Osim ove četvorice, još je šest osoba kazneno prijavljeno i njih se kriminalistički obrađuje. Među njima je slovenski nogometni reprezentativac Goran Šukalo, igrač Duisburga koji se natječe u drugoj njemačkoj ligi.

Šukalo je u prva četiri mjeseca ove godine u Mariboru u ilegalnom klađenju uložio 1.9 milijuna eura. Veliki dio tog novca prikupljen je od drugih igrača koji profesionalno igraju nogomet u Njemačkoj i drugdje u inozemstvu.

Uz brata poznate slovenske manekenke Stančke Šukalo pod istragom se  našao i srpski nogometaš Saša Simić. Slovenska policija čeka rezultate njemačkih kolega koji pretražuju njihove stanove. Njih se sumnjiči da su sudjelovali u namještanju rezultata nogometnih utakmica.

Po dosadašnjim informacijama mariborska je kladioničarska mafija od listopada prošle godine zaradila najmanje 250.000 eura.


Agencija VLM


Komentari