Službeno: Fernando Torres u Chelseaju!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 01.02.2011. 08:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: chelseafc.com

Transfer španjolskog goleadora, težak oko 58 milijuna eura, rekordan je u povijesti engleskog nogometa, a Liverpool je za njegove zamjene Suareza i Carrolla platio ukupno 67,5 milijuna eura.

Ako ste mislili da ste jedini koji sve obveze ostavljate za posljednji dan – niste jedini. Brojni europski velikani jučer su bili u paničnoj utrci s vremenom, istjecali su posljednji sati zimskog prijelaznog roka, a trebalo se pojačati za kraj sezone.

Trgovali sa 150 milijuna

Zvijezda dana bio je Fernando Torres čija je drama dosegnula vrhunac u večernjim satima kad je Liverpool na službenoj stranici objavio da ipak pušta španjolskog napadača nakon što je postignut dogovor s engleskim prvakom Chelseajem o visini odštete. Procjenjuje se da će na račun kluba s Anfield Roada sjesti oko 50 milijuna funti i u tom slučaju to će biti najveći transfer između dva engleska kluba u povijesti. U trenucima dok je Torres dogovarao plaću na Stamford Bridgeu (nagađa se – oko 11,5 milijuna eura godišnje), Liverpoolovi navijači palili su Torresov dres ispred trening-kampa.

Torres je još u petak izvijestio čelnike Liverpoola da želi napustiti Anfield i otići u Chelsea. Prvu ponudu (35 milijuna funti) čelnici Redsa su odbili, no nada se nije ugasila jer su u tijeku dramatičnog ponedjeljka na Anfield Road sletjela dva napadača koja bi trebala nadomjestiti golove sjajnog Španjolca. Dalglishevoj momčadi prvo se priključio Urugvajac Luis Suarez, napadač Ajaxa, a nešto kasnije i mladi strijelac Newcastlea Andy Carroll čija je cijena još veća senzacija prijelaznog roka – Liverpool će platiti za 22-godišnjaka 41 milijun eura. Carroll se izborio jesenas za poziv Fabija Capella, stilom podsjeća na Alana Shearera i osvajač je srebrne medalje zimske tržnice, Džeki je na kraju pripala tek – bronca.

Procjenjuje se da su Chelsea i Liverpool bacili na stol 150 milijuna funti!


Agencija VLM



Komentari