više od 200 natjecatelja

Snažni borci u varaždinskoj Areni: Ovaj vikend Svjetsko prvenstvo u savateu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.06.2017. 11:07

Zadnja izmjena: 21.06.2017. 13:58

Foto: Mateja Rak

U organizaciji Savate kluba „Fight Club Kovačić“ i Hrvatskog savate saveza, u Varaždinu će se ovaj vikend održati Svjetsko prvenstvo u savateu. Natjecanje počinje u petak u 11 sati i odvijati će se do 20 sati. Službeno otvorenje prvenstva biti će u subotu u 17 sati.

- Potvrđeno je da dolaze natjecatelji iz 35 zemalja, bit će oko 230 boraca i očekujemo jako dobre borbe jer svi natjecatelji dolaze jako spremni.- rekao je Siniša Kovačić, glavni organizator i dodao kako je glavni cilj promovirati savate u Hrvatskoj jer smatra da je to zapostavljeni sport.

Ovog puta natjecanje će biti samo u combatu, a na press konferenciji bio je i izbornik naše reprezentacije, Predrag Šimunec.

- Na Balkanskom prvenstvu smo bili druga nacija po medaljama i sad se nadamo da ćemo biti u barem jednom finalu u seniorskoj i juniorskoj konkureniciji, a imamo i curu - Mariju Kosi koja je jako dobra. - rekao je Šimunec i dodao je kako na prvenstvu biti 11 naših reprezentativaca, što u juniorskoj, što u seniorskoj konkurenciji.

 

 

 

 

 

Komentari