Sportaš godine: Ivica, Blanka, vaterpolisti te košarkašice Gospića

Objavljeno: 26.12.2010. 13:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ronald Goršić / CROPIX

Na 59. izvoru sportaša godine u Hrvatskoj, u organizaciji Sportskih Novosti, očekivano Blanka Vlašić i Ivica Kostelić okitili su se naslovom najboljih sportaša u 2010. godini.

Također, bez velike konkurencije momčad godine je vaterpolo reprezentacija Hrvatske, koja se ove godine okitili zlatom na Europskom prvenstvu.

U konkurenciji ekipa, samo za neupućene, iznenađenje je osvajanje trofeja za ŽKK Gospić Croatia Osiguranje. Potsjetimo, Gospićanke su u ovoj sezoni osvojile čak tri naslova, IWBL Međunarodne ženske košarkaške lige te domaći kup i prvenstvo.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša obratio se svim nagrađenima, ponovio njihove sportske uspjehe te istaknuo da oni nisu samo ambasadori hrvatskog sporta, već i cijele države. Posebno je spomenuo košarkašice Gospića.

- Mislim da je to sjajan uspjeh i najbolji pokazatelj da se i iz malog mjesta kao što je Gospić mogu napraviti velike stvari. Nadam se da će to biti poticaj i ostalima – istaknuo je Mateša.

Trofej fair-play pripao je ove godine odbojkašima Mladosti, koji devet mjeseci nisu primili plaće niti stipendije, a svejedno su ostvarivali zavidne profesionalne rezultate.

Ovaj primjer bio je gotovo pravilo u Hrvatskoj tijekom 2010. godine, a svi ljubitelji sporta se samo mogu nadati da će ovakvih primjera biti što manje u idućoj godini.



Komentari