od trenutnih 8,5 prema 12 milijuna

FOTO Čehok ugostio predstavnike varaždinskih sportskih klubova te najavio do 12 milijuna kuna izdvajanja za sport

Objavljeno: 20.03.2018. 11:38

Zadnja izmjena: 20.03.2018. 13:20

Foto: Mirela Horvat

Gradonačelnik Ivan Čehok primio je najuspješnije sportaše varaždinskih klubova: Karate kluba 'Varaždin', STK Varaždin, STK 'Star', Ženskog kuglačkog kluba 'Varaždin', Savate kluba 'Fight klub Kovačić', Streličarskog kluba 'Cekin' i Varaždinskog streličarskog kluba te im čestitao na odličnim plasmanima i postignutim rezultatima, uz obećanje rješavanja prostornih i financijskih problema. 

Predstavnici navedenih klubova zahvalili su se gradonačelniku na prijemu i na pomoći koju im Grad pruža, no isto tako istaknuli su i nekoliko problema s kojima se susreću, a najčešći je problem s prostorom, točnije zatvaranje dvorane u vrijeme održavanja prvenstava, što onemogućuje kvalitetno i redovno treniranje pojedinim, manje zastupljenim sportovima. 

- Ovakvi rezultati u različitim sportovima obvezuje Gradsku upravu u rebalansu proračuna. Do 2010. godine u proračunu je bilo oko 12 milijuna kuna predviđeno za sport, sada je to 8,5 milijuna kuna i nastojat ćemo taj iznos povećati te dostići brojku iz 2010. godine. Nagradit ćemo svaki klub i njihove rezultate, a uskladit ćemo i kriterije za sve klubove, odnosno sportove, koliko je to moguće. Ne diskriminiramo niti jedan sport i nastojat ćemo svima osigurati primjerene uvjete, a prostorne probleme riješiti te omogućiti mladima bavljenje sportom, no poticat ćemo i sport kod starijih osoba. Nekada je Varaždin imao najviše sportaša i rekreativaca po glavi stanovnika - potvrdio je Čehok

Komentari