održano u Toplicama Sveti Martin

Sportaši iz Varaždinske županije uspješni na Prvenstvu Hrvatske u disc golfu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2017. 12:24

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 14:45

Proteklog vikenda u Toplicama Sveti Martin održano je 5. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu, a titule državnih prvaka odnijeli su Anđelko Potrebica kod juniora, Maja Šimenc kod žena i Tomislav Gorički u muškoj kategoriji.

Ove godine se po prvi puta prvenstvo igralo u juniorskoj kategoriji, a pobjedu je odnio 15-godišnji Anđelko Potrebica iz Varaždinskih Toplica.

Prava drama odvijala se u ženskoj kategoriji gdje su se za titulu kroz cijelo finale nadmetale i u vodstvu izmjenjivale naše dvije najbolje igračice, Varaždinke, Maja Šimenc i Danica Pajtak. Kako po završenoj 9. stazi niti jedna nije bila u vodstvu, igrale su se dodatne staze kako bi se odredila pobjednica, a tu je ipak malo više koncentracije pokazala Šimenc i u konačnici uzela titulu. Treće mjesto osvojila je Ira Molnar Gorički iz Zagreba.

U muškoj konkurenciji od prvog je dana Tomislav Gorički iz Zagreba bio u prednosti koju je uspio zadržati do samog kraja i tako osvojiti titulu državnog prvaka. Druga dva mjesta na postolju osvojili su Varaždinci Dinko Šimenc i Nino Đurak.

Pred najboljim domaćim igračima novi test je već idući vikend – nastup na Prvenstvu Srednje Europe u disc golfu koje će se igrati na istom terenu u Toplicama Sveti Martin i na kojem će pokušati osvojiti što bolji plasman u konkurenciji igrača iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Komentari