Županijske lige

Sračinec pobjedom bez borbe protiv Omladinca stigao do naslova prvaka u 2.ŽNL Zapad!

Objavljeno: 28.05.2016. 20:38

Zadnja izmjena: 28.05.2016. 20:49

Foto: Ivan Tomašković

Nogometaši Sračinca pobjedom bez borbe protiv posljednjeplasiranog Omladinca iz Jurketinca stigli su do naslova prvaka u Drugoj županijskoj ligi Zapad.

Jurketinčane se danas nisu pojavili pa se za potvrdu naslova Srakari nisu trebali ni oznojiti, već su međusobno odigrali rekreacijski susret.

Kvaliteta

- Vrlo neozbiljno i žalosno da tako moramo proslaviti naslov. Od starta smo bili favoriti i to smo potvrdili. Jesenski dio sezone je bio nešto bolji nego proljetni, no kvaliteta moje momčadi za ovaj rang bila je dovoljna - rekao je Krešo Vincek, trener Sračinca.

Ključ uspjeha Sračinca ove sezone je što su vratili dobar dio domaćih nogometaša, koji su prije igrali po drugim klubova u Varaždinskoj županiji. Stvorio se tako dobar miks mladosti i iskustva, ističe veznjak Jurica Kolarić koji je presretan osvajanjem titule.

- Neki igrač su nam na polusezoni otišli, loše se treniralo i na kraju je sve dobro završilo. Svi smo presretni, a za iduću sezonu ćemo vidjeti hoćemo li ići rang više - dodao je Kolarić.

Odgovor na pitanje hoće li se Srakari sljedeće sezone natjecati u Prvoj županijskoj ligi nije nam znao dati ni predsjednik kluba Marinko Habulan.

- Zahvalujem se svima koji su nas ove sezone pratili. Što se pak tiče odlaska u viši rang, to ćemo vidjeti. Ako ostanemo na okupu, ići ćemo u Prvu županijsku ligu. Ako pak mnogo igrača ode, igrat ćemo u Drugoj županijskoj ligi s mladom ekipom - istaknuo je Habulan.

Preostali susreti

Što se tiče ostalih današnjih susreta, u Međužupanijskoj ligi svi predstavnici iz Varaždinske županije su poraženi. Jalžabet je poražen kod Slobode u Slakovcu 3:0, Zelengaj kod Nedelišća 3:1, dok je Plitvica iz Gojanca doživjela poraz kod Centrometala 2:1.

U Prvoj ŽNL Ivančica i Plitvica iz Selnika odigrali su 2:2, a u 2.ŽNL Istok uspješni su bili gosti. Sloboda Tužno je u golijadi s 5:4 slavila kod varaždinske Mladosti, dok je Sloboda ŠN s čak 13:0 deklasirala Zagorac.

Komentari