Srebrić: U drugim gradovima je bilo riskantno igrati utakmicu

Objavljeno: 01.03.2012. 15:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Slab odaziv navijača na utakmicu Hrvatske i Švedske jedna je od tema koju je morao prokomentirati glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, koji se dotaknuo i nikad ostvarenog angažmana Zlatana Ibrahimovića, piše Borna Rupnik za sportnet...

Svega se nekoliko tisuća gledatelja skupilo bodriti izabranike Slavena Bilića u prijateljskom ogledu protiv Šveđana. Bilić ni poslije utakmice, ni dan nakon nje, nije skrivao da mu je žao zbog malog broja gledatelja.

- Naš plasman na EP, kao i ugled protivnika, trebali su ishoditi da stadion bude pun, ali ne bih ulazio u razloge. Svima je nama žao što je bilo tako malo ljudi-  izjavio je izbornik.

Nešto se detaljniji odgovor tražio od glavnog tajnika Hrvatskog nogometnog saveza, Zorislava Srebrića, koji je najavio analizu te ponudio nekoliko razloga.

- Nije jednostavno reći zašto nije bilo puno navijača. Ima više uzroka, barem njih pet do deset, i temeljito ćemo ih analizirati, ali ne treba skrivati da opća atmosfera oko nogometa i Saveza nije optimalna. U nekoliko ranijih prilika, i uz bolju atmosferu, nije bila najbolja posjeta, ali to se izbalansiralo u drugim dijelovima godine, kada je bilo bolje vrijeme- objašnjavao je Srebrić.

Zašto se nije igralo u nekom drugom hrvatskom gradu?

- Bilo je logike u razmišljanju da se igra u nekom drugom gradu, ali s obzirom na vremenske prilike, to je bilo riskantno. Na Maksimiru je jedini grijani nogometni teren, makar je u drugim gradovima posjeta mogla biti i veća- odgovorio je Zorislav Srebrić.

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović, zvijezda talijanskog Milana, mogao je igrati i za Hrvatsku, prema pisanju dijela medija. Srebrić je ponudio komentar.

- Nije točno da nam se Zlatan Ibrahimović nudio. Bavili smo se igračima našeg porijekla, sve smo temeljito istražili, a u Ibrahimovićevom slučaju nismo imali podatak da mu je jedan roditelj hrvatskog porijekla. Mi smo za tu mogućnost saznali tek nakon što je napunio 21 godinu i po tadašnjim pravilima to nije bilo moguće. Da smo saznali ranije, poduzeli bismo sve da ga uvjerimo da treba igrati za Hrvatsku- zaključio je glavni tajnik HNS-a.

Izvor: sportnet.hr

Komentari