"Stadioni bez vrijeđanja – škole bez nasilja"

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 31.12.2010. 22:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

"Stadioni bez vrijeđanja – škole bez nasilja" i „Politika bez uvreda – škole bez nasilja", poruke su na velikim plakatima kojima UNICEF počinje drugi val  kampanje Stop nasilju među djecom.

U prvom dijelu, prije sedam godina,  cilj kampanje bio je povećati svijest javnosti o problemu vršnjačkoga nasilja. Danas je cilj potaknuti građane, tvrtke, novinare, učitelje, roditelje, bake, djedove, navijače, donositelje odluka, djecu i mlade na osobni doprinos u borbi protiv vršnjačkog nasilja. U izradi su još veleplakati s porukama o ulozi obitelji i medija u stvaranju društva u kojem će biti manje nasilja.

- Opipljivi rezultati u borbi protiv nasilja postignuti su u suradnji s više od 150 škola koje nose naslov Škola bez nasilja. U njima je nasilje među djecom prepolovljeno, a škole trajno rade na odgoju i sustavu koji nasilje sprječava, ali i kad se ono dogodi, na njega se primjereno reagira. No te rezultate nije moguće održati ili širiti bez uključivanja šire društvene zajednice - izjavila je povodom početka kampanje Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Akciju Stop nasilju među djecom zagovara prvi UNICEF-ov ambasador dobre volje Zlatan Stipišić Gibonni, a u njezino promicanje uključio se ove jeseni sportski prijatelj UNICEF-a KHL Medvešćak te 'medvjedi' Alan Letang i John Hećimović kao glasnogovornici akcije.


Agencija VLM

Komentari