Štimac osvojio i Dubrovnik, pred novo zasjedanje skupštine

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 15.02.2011. 23:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Šuker je novi delegat ZNS-a u Skupštini, a taj savez smatra nedjeljni skup u Westinu nelegitimnim

Ne uspije li do nedjelje Mamićev udar na bar dvojicu skupštinara, Hrvatski nogometni savez u nedjelju će dobiti novoga predsjednika. Igora Štimca. Informacije s terena govore da je Štimac od 17. prosinca 2010., kada ga je Marković pobijedio, napredovao za dva glasa i sada ih ima 26.

Dopis Udruzi prvoligaša

U odnosu na posljednje zasjedanje, Štimac je ostao bez jednoga karlovačkoga glasa, ali sada su mu sklona sva tri delegata iz NS brodsko-posavskog, obojica iz NS primorsko-goranskog, a najvećom pobjedom smatra osvajanje Dubrovnika.

Naime, u Registru udruga RH kao predsjednik NS dubrovačko-neretvanskog uveden je Tomislav Jurjević, a novi tajnik je Srđan Vrtikapa, umjesto dosadašnjega Joze Ostojića.

To znači da je u Dubrovniku verificirana skupština koja je kao delegate za Skupštinu HNS-a izabrala Tomislava Jurjevića i Krešimira Vejića. A ne famoznoga Matu Previšića, prevagu za Vlatka na posljednjem zasjedanju.

Štimac je pozivnice za skupštinu poslao svim županijskim savezima, uključujući i Zagrebački nogometni savez, na čijemu je čelu Damir Vrbanović, a uz njega zastupnici u Skupštini HNS-a su Ivica Šparavec i Davor Šuker. Vrbanović je potvrdio da je dobio poziv za skupštinu.

– Da, ali mi se tom zasjedanju nećemo odazvati budući da smatramo kako ta izvanredna skupština nema legitimitet, te je sazvana protustatutarno – kazao je Vrbanović.

Štimac se pismenim putem obratio i Udruzi prvoligaša tražeći da ona "provede ispravnu i zakonitu proceduru izbora zastupnika u Skupštinu HNS-a, poštujući pri tome Statut Udruge, Statut i Poslovnik HNS-a te poglavito Zakon o športu RH". Aludira se na nelegalan izbor Branka Laljka i Roberta Špehara...

Kao finale novi izbor

Inače, skupština će se održati na 17. katu hotela Westin u nedjelju u 11 sati. Nakon imenovanja radnih tijela, kao 2. točka dnevnoga reda planirana je rasprava o protuzakonitom i protustatutarnom radu izborne skupštine HNS-a od 17. prosinca 2010., te o protuzakonitom i protustatutarnom izboru predsjednika HNS-a.

Uslijedit će poništenje odluka o izboru predsjednika HNS-a i članova IO, a kao veliki finale uslijedit će ponovni izbor predsjednika HNS-a.

Tko će snositi troškove...?

Bude li Skupština imala kvorum, HNS bi trebao snositi troškove najma dvorane u Westinu i zaštitarske tvrtke (ukupno oko 10.000 kn) te putnih naloga izaslanika.

Glavni tajnik HNS-a Srebrić i predsjednik Marković danas će se nakon sjednice IO-a očitovati o pozivu na nedjeljni skup.


Agencija VLM

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Komentari