Štimac suspendiran, Mamić mora platiti 25 tisuća kuna

Piše: eVz / VLM

Objavljeno: 01.03.2011. 08:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Damir Krajač / CROPIX

Disciplinska komisija HNS-a privremeno je suspendirala sve članove Skupštine na kojem je Igor Štimac izabran za predsjednika.- Ne smatram ih legitimnima, baš kao što ništa što ima veze sa Zdravkom Mamićem nije legitimno, kaže Štimac

Zbog kršenja Statuta HNS-a i stvaranja privida u javnosti da postoje dva predsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza, Disciplinska komisija HNS-a na mjesec je dana suspendirala sve članove Skupštine koji su bili nazočni okupljanju u hotelu “Westin” na kojemu je Igor Štimac izabran za predsjednika.

Predsjednik komisije je Tin Dolički, a preostali članovi su Stjepan Benčić, Zvonimir Gnjidić, Rudolf Krznarić i Darko Jambrović. Osim Štimca, suspendirani su i članovi Izvršnog odbora HNS-a Željko Čulo i Ivan Brleković te još 24 člana Skupštine HNS-a.

Što zapravo znači ta suspenzija? Nitko od suspendiranih ne smije obnašati bilo kakvu funkciju u nogometu. Ne smiju potpisivati nikakve pravne akte i odlučivati niti se smiju spominjati kao članovi nogometnih tijela. Ne smiju komentirati suspenziju niti smiju prejudicirati konačne odluke Disciplinske komisije. Imaju pravo na žalbu, a rok je osam dana.

Podsjetimo, Igor Štimac predao je zapisnik sa svoje skupštine na verifikaciju Ministarstvu uprave. Ako Ministarstvo odbije Štimčev zahtjev, ima li on pravo na žalbu s obzirom na to da je pod suspenzijom HNS-a? Ima! Kako? Jednostavno: okupljanje u Westinu zapravo je, prema pravnim tumačenjima iz HNS-a, bilo okupljanje grupe građana bez ikakve dodirne točke s HNS-om. I sve dok ne budu u registar udruga upisani kao vodstvo Saveza, HNS će ih tretirati kao “grupu građana”.

Po pravilniku HNS-a, suspenzija se može produljiti za još mjesec dana, a za ovo kršenje Statuta predviđeno je čak i trajno isključenje iz Saveza! Kažnjen je i Dinamov izvršni dopredsjednik i član IO-a Zdravko Mamić, i to sa 25.000 kuna zbog vrijeđanja Josipa Bajle i Igora Štimca na prosinačkoj skupštini HNS-a. Mamić ima pravo na žalbu u roku od osam dana.

– Tom bi društvu bilo najbolje da sami sebe suspendiraju i sve nas zajedno oslobode svoje tiranije – istaknuo je Štimac.

Hoćete li se žaliti?

– A recite mi, molim vas, na što ću se to žaliti? Ne smatram ih legitimnima, baš kao što ništa što ima veze sa Zdravkom Mamićem nije legitimno – zaključio je.

Komentari