'PingPongParkinson'

STK Starr omogućit će terapiju igranja stolnog tenisa oboljelima od Parkinsonove bolesti

Objavljeno: 24.05.2023. 08:32

Zadnja izmjena: 24.05.2023. 08:32

U sklopu STK Starr pokrenuta je inicijativa za osnivanje klupske sekcije, koja će okupljati oboljele od Parkinsonove bolesti i pružati im moćnost igranja stolnog tenisa kao terapijskog vježbanja.

Također, time se STK Starr pridružuje globalnoj inicijativi PingPongParkinson Nenada Bacha, koja podržava terapiju igranja stolnog tenisa u borbi za poboljšanjem života ljudi s dijagnosticiranom Parkinsonovom bolesti. Prvi polaznik buduće sekcije STK Starr je Boris Seketin iz Varaždina, a Martin Žagar i Krešo Grobenski iz Koprivnice, bili su gosti prvog dana pokretanja inicijative PingPongParkinson u Varaždinu. Žagar je već bio sudionik tri Svjetska prvenstva PingPongParkinson, te je ispričao svoja iskustva u igranju ali i u poboljšanju zdravstvenog stanja.

Igranje stolnog tenisa u terapijske svrhe podupire zdravstvena zajednica, te se očekuje brzo povećanje broja sudionika sekcije, kao što je to bio slučaj u Sloveniji ili Njemačkoj. Predsjednik STK Starr Ronald Ređep osigurao je klupske termine u Areni Varaždin, utorkom i četvrtkom od 13:30 do 15 sati te stručnu trenersku pomoć. STK Starr uskoro očekuje i otvorenje novih klupskih prostorija u kojima će biti puno više termina za ovu sekciju ali i mlađe uzraste te rekreativce.

Zainteresirani s dijagnosticiranom Parkinsonovom bolesti mogu se javiti na broj mobitela 091 332 6973 za dodatne informacije i uključivanje u treninge.

Komentari