NOGOMET

Što nakon odluke europske nogometne organizacije da se prvenstva ipak odigraju?

Objavljeno: 03.04.2020. 19:00

Zadnja izmjena: 03.04.2020. 19:22

UEFA je poslala preporuke nacionalnim nogometnim savezima da se preporučuje dovršiti prvenstva, kako bi se dobili prvaci na travnjaku. Vjerojatno će se pomaknuti i rokovi, koji su do sada bili krajem lipnja.

Hrvatski prvoligaški klubovi s oprezom su primili vijest i uglavnom nisu protiv, ali nisu sigurni kako će se te preporuke moći provesti. Prema pisanju Sportskih novosti nitko od hrvatskih prvoligaša nije izrazito protiv ali ima dosta onih koji nisu prezadovoljni, a moguće je da svi neće niti uspjeti financijski dočekati nastavak prvenstva.

U varaždinskom prvoligašu boje se neizvjesnosti koje nosi ova situacija, kako s pandemijom koronavirusa a nastvano i s terminom nastavka prvenstva, jer će se morati pronaći dosta termina za odigravanje. Ako se oduži onda već u pitanje dolazi i sljedeća sezona.

Trener Samir Toplak izjavio je kako trenutno ima puno upitnika i to od priprema momčadi, prijelaznog roka, ugovora igrača, sve do pitanja kako u svemu tome još provesti sljedeću natjecateljsku godinu u čijoj završnici treba uslijediti ovogodišnji prolongirani EP. - Mislim da je intencija UEFA-a uglavnom u interesu bogatijih liga, dok uvjetno rečeno mi manji nismo u svemu tome toliko bitni, dodao je Toplak.

Komentari