Među najmlađima u Otočcu

Stolnotenisač Leon Šantek u sklopu 'Eurotalents' programa odradio prvi trening kamp

Objavljeno: 28.03.2016. 13:10

Foto: STK Starr

Leon Šantek, najtalentiraniji mladi stolnotenisač u Hrvatskoj nakon što je ušao u program europske stolnoteniske federacije ETTU Eurotalents nazočio je i prvom trening kampu u Otočcu.

Leon je član STK Ljubeščica i STK Starr te polaznik Regionalnog stolnoteniskog centra i kvalitetan rad uz njegovu talentiranost dovelo je do toga da bude izabran u uski krug od samo devet mladih igrača iz Europe o čijem će razvoju kontinuirano brinuti ETTU, kako stručno tako i financijski.

Izabran je između ukupno 427 mladih stolnotenisača, koliko ih je tijekom prošlog ljeta i jeseni pohodilo predselekcijske kampove i kontrolne turnire.

U slovenskom Otočcu održan je prvi kamp i okupio je probrano društvo od dvadesetak najtalentiranijih mladih igrača i igračica i njihovih trenera iz cijele Europe. Kamp je za sve njih bio besplatan, što su zaslužili ulaskom u ovaj program.

Treniralo se naporno, po tri puta na dan ali kvalitetno i svrsishodno. Odlični uvjeti u Nacionalnom stolnoteniskom centru Slovenije dodatno su doprinijeli da se treninzi i ukupni rad podignu na višu razinu. Puno se radilo individualno i s trenerima i s njihovim trenerima.

Uz trenere unaprijedio igru

Treneri su na svojim zajedničkim sastancima međusobno intenzivno razgovarali kako unaprijediti igru kod svakog igrača, dodao je Ronald Ređep koji je u kampu bio u svojstvu Leonovog trenera.

- Na kontrolnom turniru Leon je osvojio peto mjesto, što je odličan rezultat jer je jedan od najmlađih polaznika kampa. Svi su komentirali veliku perspektivu Leona i to u europskim mjerilima. On je na najboljem putu da postane vrhunski igrač. Sve je to i dodatna otvrda odličnog rada u Ljubeščici i Starr-u uz koordinacije Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin - zaključio je Ređep.

Eurotalents program europske stolnoteniske federacije ETTU dokaz je da su u pravu svi koji tvrde da se mora pokrenuti kvalitetan rad s mladima, s kvalitetnim i educiranim trenerima na način prilagođen vremenu i trenutku u kojem živimo i radimo.

 

Komentari