Stolnotenisači iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije na memorijalu "Dr. Žarko Dolinar"

Objavljeno: 30.08.2015. 17:25

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:34

Foto: Starr

U organizaciji Udruge Starr u Varaždinu je održan 7. Međunarodni memorijal „Dr. Žarko Dolinar“. Stolnoteniski veterani natjecali su se u TTS sportskom centru u sklopu Otvorenih dana stolnog tenisa 7. VzPong. Okupili su se natjecatelji iz Hrvatske, BIH, Srbije i Slovenije te uz druženje odigrali u pet kategorija.

U kategoriji od 40 do 49 godina najbolji je bio Dario Henezi, drugi je bio Gorazd Selišek, a treći je bio Boris Andročec. U kategoriji od 50 do 59 godina prvo mjesto osvojio je Petar Maćešić, drugi je bio Dražen Pečarić, dok su treće mjesto podijelili Božidar Križanec i Mirsad Pajević. U kategoriji od 60 do 69 godina najbolji je bio Damir Horvat, drugo mjesto osvojio je Vlatko Hajdin a treće Vinko Pretnar.

Stolnotenisačice igrale su samo jednu veteransku kategoriju u kojoj je najbolja bila Ivana Medvedović, druga je bila Sanda Vidović, a treća je bila Jasna Šinko.

U kategoriji parova najbolji je bio par Pajević/Maćešić, drugi su bili Klap/Fijavć, dok su treće mjesto dijelili Hajdin/Križanec i Horvat/Vidović.

U Udruzi Starr napominju kako se osim s prvoligaškom ekipom bave i veteranima, amaterima te naravno podmlatkom. Otvorene dane stolnog tenisa 7. VzPong kao i 7. Međunarodni memorijal „Dr. Žarko Dolinar“ potpomogli su brojni sponzori i donatori: Tehno market, Hangar 13, Gradski bazeni Varaždin, frizerski studio Jaroš, hotel Turist, zlatarna Beriša, Bilanca, Stiga, Bernarda, Tim ortopedija, TTS sportski centar, Ožujsko, Centrum travel i Croatia zdravstveno osiguranje.

Jedan od sudionika 7. Međunarodni memorijal „Dr. Žarko Dolinar“ bio je i Mirsad Pajević iz BIH, umirovljeni general ali dugodipnji zaljubljenik u stolni tenis i član UO Stolnoterniskog saveza BIH zadužen za međunarodnu suradnju.

Za vrijeme aktivne sportske karijere 15 godina je igrao za sarajevsku Bosnu koja uvijek bila u vrhu bivše jugoslavenske lige, zajendo sa Vjesnikom, Sparakom i Olimpijom.

– Sada igram veteranske turnire na kojima odžavam veze s proslavljenim igračima s ovih krajeva. Ove godine igram prvi puta u Varaždinu i u čast Žarku Dolinaru posebno bih htio pohvaliti organizatora i Ronalda Ređepa. Vezan sam za Hrvatsku jer mi je supruga Dalmatinka. Osim toga radim i s mladima pa dolazimo na turnire, pa tako i u Varaždin. Špancirfest bio je još jedan od razloga mog dolaska i jako mi je drago jer sam sreo puno prijatelja. Ovo je jedan od dva veteranska turnira koji zaslužuju pažnju. Drugi je posvećen Antonu Tovi Stipančiću u Dugoj Resi. Šteta što je preseljen iz Zagreba i što se tamošnji veterani ne uključuju u ove turnire. Ređep u Varaždinu radi jako dobro, ova sredina inače zna cijeniti sport i prognoziram vam lijepu budućnost - dodao je Pajević.

Komentari