STK „Ljubešćica“

Stolnotenisači STK-a „Ljubešćica“ postigli odlične rezultate na prvenstvu i turniru

Objavljeno: 01.05.2016. 16:54

Zadnja izmjena: 01.05.2016. 16:58

U Malinskoj na otoku Krku od 22. do 24. travnja 2016. održano je Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za kadete i kadetkinje. Nastupalo je i četvero članova STK-a „Ljubešćica“, koji su se za nastup izborili temeljem kvalifikacija.

U kategoriji muških parova Leon Šantek je sa svojim partnerom Karlom Antolovićem 
osvojio 2. mjesto, izgubivši u finalu od Mladosti iz Zagreba.

Kadetkinje Janja Matijašec, Ivona Štriga i Jasmina Klopotan osvojile su broncu, pobijedivši za 3. mjesto ekipu iz Varaždina.

U pojedinačnoj konkurenciji Leon Šantek i Janja Matijašec bili su korak do postolja, izgubivši u četvrtini finala, kao i ženski par Janja Matijašec i Ivona Štriga.

Za 2 tjedna ih očekuje državno prvenstvo za mlađe kadetkinje i kadete u Dugom Selu. Budući da će svi igrati u svojim starosnim kategorijama, očekuju bolje rezultate.

Stolnoteniski turnir u Rijeci

Nakon odličnih rezultata na Prvenstvu, 30. travnja održan je stolnoteniski turnir na kojem je nastupalo troje članova STK Ljubešćica. Leon Šantek osvojio je 1. mjesto u kategoriji kadeta, pobijedivši u finalu Krstevskoga iz Pule, revanširavši mu se tako za poraz na državnom prvenstvu u Malinskoj.

Janja Matijašec je bila 3. u kategoriji kadetkinja , dok je Jasmina Klopotan ispala u četvrtini finala u najmlađim kadetkinjama.

Komentari