Stolnotenisači STK IGEA Željezničar odlični na turniru u Poreču

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 03.09.2013. 17:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Prošlog vikenda 31. kolovoza do 1. rujna počela je stolnoteniska sezona u Poreču. U organizaciji Hrvatskog stolnoteniskog saveza održan je turnir na kojem su nastupili najbolji igrači iz cijele zemlje.

Na turnir se prijavilo preko 40 hrvatskih klubova u konkurenciji od mlađih kadeta do seniora.

Varaždinske snage u konkurenciji kadeta branili su Marko Vidaček i Benjamin Podkrajac, članovi STK IGEA Željezničar.

Prolaskom skupine obojica su se plasirala u glavni ždrijeb turnira. Nakon uspješnog prolaska osmine finale Marko Vidaček je u četvrtfinalu lakoćom pobijedio Dominika Dražića iz osječkog Vodovoda, dok je Benjamin Podkrajac u napetom meču protiv Martinek Mislava iz Dugog Sela rezultatom 3:2 izborio plasman u polufinale.

U polufinalu Vidaček je rezultatom 3:2 pobijedio Marija Baneka iz Vodovoda te se plasirao u finale. Podkrajac je u polufinalu naletio na prvog nositelja turnira i prvoga s aktualne rang liste HSTS-a Luku Martineka iz Dugog Sela te je izgubio rezultatom 3:0 i tako osigurao plasman na postolju i izborio zapaženo treće mjesto.

U samom finalu Marko Vidaček kvalitetnom i koncentriranom igrom, te konačnim rezultatom 3:0 u setovima, nadvisio je svog rivala Luku Martineka te uvjerljivo osvojio prvi turnir sezone.

Pred Markom je duga i naporna sezona, no ovako dobrim rezultatom na samom početku, potvrdio je svoj status hrvatskog kadetskog reprezentativca, te je osigurao solidnu poziciju da daljnji rad i napredak.

 

Komentari