odličan nastup

Streličari Varaždinskog streličarskog kluba najbolji na državnom prvenstvu u poljskom streličarstvu

Objavljeno: 30.07.2017. 18:10

Zadnja izmjena: 30.07.2017. 18:10

Streličari Varaždinskog streličarskog kluba (VSK) dokazali su ove subote da nisu samo odlični u gađanju mete na samo jednu distancu, već da se i odlično snalaze  u procjenama udaljenosti.

Poljsko streličarstvo ili field je disciplina kod koje se streličari kreću po terenu, te gađaju mete koje se nalaze na različitim udaljenostima i visinama. Alen Remar i Amanda Mlinarić dokazali su u Sisku, u prekrasnom ambijentu Starog grada Siska i rijeke Kupe, da su i u ovoj disciplini najbolji u državi. Alen Remar još je uvijek aktualni svjetski juniorski prvak u disiplini field, a sad je postao i seniorski prvak države olimpijskim lukom u istoj disciplini. Amanda Mlinarić bila je na ovom PH najbolja seniorka u diviziji složenog luka. Oboje streličara VSK-a trenutno zauzimaju i odlične pozicije u poretku Alpe Adria field kupa. Amanda čvrsto drži prvu poziciju, dok Alen „puše“ za vrat vodećem.

Ovo Prvenstvo Hrvatske odličan je uvod za finale Alpe Adria kupa koje će se održati također u Sisku, te za Europsko prvenstvo u fieldu, koje će se održati u Mokricama, u Sloveniji. Alen Remar i Amanda Mlinarić bit će u sastavu hrvatske reprezentacije. Na ovom prvenstvu države nastupili su i streličari SK Navaho iz Jalžabeta, koji su također bili odlični. Tihana Kovačić, juniorka olimpijskog luka osvojila je zlatnu medalju, dok su Tomislav Vugrinec i Željko Petric u Jalžabet odnijeli srebro, odnosno broncu. Sve u svemu, ovo je bio odličan nastup dvaju najboljih streličarskih klubova sa sjevera države.

Komentari