GIMNASTIČKI KLUB VINDIJA

Tamara Artić najuspješnija ritmičarka na 27. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici

Objavljeno: 19.10.2018. 10:34

Zadnja izmjena: 19.10.2018. 10:37

Predstavnice GK Vindija bile su među najuspješnijima po broju i sjaju osvojenih medalja na 27. pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ritmičkoj gimnastici održanom u Puli. 

Ovo je bilo jedno od najmasovnijih natjecanja, a ukupno je nastupilo 70 ritmičarki iz 11 klubova u četiri uzrastne kategorije. GK Vindiju predstvaljale su četiri ritmičarke.

Najuspješnija na cijelom Prvenstvu bila je Tamara Artić, juniorka koja je osvojila četiri zlatne medalje u vježbama s vijačom, obručem, čunjevima i trakom te srebrnu medalju u vježbanju s loptom. Prvog dana Prvenstva nastupilo je čak 9 seniorki od kojih su najbolje bile Laura Božić iz Poreča s tri zlatne medalje i Petra Ribarić s jednom zlatnom medaljom.

Drugi dan natjecanja, u nedjelju nastupile su mlađa kadetkinja Paulina Tomašković koja je u vježbi bez rekvizita osvojila srebrnu medalju, a s obručem 14. mjesto. U kategoriji kadetkinja vidjeli smo najizjednačeniju borbu. Najbolje od ovih djevojaka nastupile su sa svih pet rekvizita, a među njima i dvije ritmičarke iz Varaždina Lara Domislović i Elena Košćak koje su ujedno nastupile i kao ekipa GK Vindije u kadetskoj kategoriji. Ovaj puta raspoloženija je bila Lara Domislović koja je postala prvakinja Hrvatske u vježbanju s vijačom, s obručem je osvojila 9. mjesto, s loptom 4. mjesto, s čunjevima 9. mjesto i s trakom 5. mjesto. Elena Košćak najbolja je bila s loptom, osvojila je 5. mjesto, s vijačom 10. mjesto, s obručem 7. mjesto, s čunjevima 8. mjesto i u svojem prvom nastupu s trakom 9. mjesto. Ekipno kadetkinje su osvojile 2. mjesto. 

Do kraja godine predstoje još dva međunarodna turnira, a naglasak je na pripremama i otežavanju vježbi za iduću sezonu u kojoj bi se po prvi puta trebalo održati Svjetsko prvenstvo za juniorke, a gdje bi hrvatsku reprezentaciju trebala predvoditi Tamara Artić kao trenutno najbolja hrvatska ritmičarka. 

Komentari