Temouri Ketsbaia: Hrvati će osvojiti skupinu!

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 29.03.2011. 11:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Slaven Bilić ima najmoćniju momčad, jedino Hrvatska u preostalih pet utakmica može osvojiti deset bodova, kaže gruzijski izbornik Temuri Ketsbaia.

U Gruziji ozbiljno razmišljaju da protekli vikend proglase državnim praznikom. Da nije hrvatskih nogometaša, jedina vijest koja bi stigla iz te zemlje bila bi da se posljednje žrtve Staljinova režima, mesketinski Turci, vraćaju kući nakon 60 godina progonstva. Gruzijce to nimalo ne veseli. No, zato ih je razveselio njihov nogometni bog, veličanstveni ćelavac Temuri Ketsbaia (43) koji je u dobro nam poznatom stilu, u posljednjim trenucima drame, nokautirao Slavena Bilića (1:0).

Popularniji od igrača

Koliko je popularan u svom narodu vidjelo se već na predstavljanju momčadi. Kad je službeni spiker pročitao njegovo ime, 50 tisuća duša na stadionu zagrmjelo je jače nego na ime bilo kojeg igrača, uključujući i Kahu Kaladzea.

Ketsbaiu smo ulovili u zračnoj luci u Tbilisiju dok je s momčadi čekirao kartu za novu destinaciju kvalifikacija – Tel Aviv.

– Znam da ste tužni i priznajem da bi remi možda bio najpravedniji rezultat. Mi smo igrali onako kako znamo i možemo protiv većine suparnika. Držimo koncentraciju, branimo se i čekamo svoje prilike. Tako smo se postavili i u subotu, kad smo igrali protiv jedne od najboljih momčadi u Europi pogledamo li koje igrače Bilić ima na raspolaganju.

Ispao sam sretnik

Da, ali na stadionu Borisa Paičadzea to se nije vidjelo.

– Ne brinite se, i dalje mislim da je Hrvatska favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini. Jedino Hrvatska može u preostalih pet utakmica osvojiti deset bodova, nijedna druga momčad nema tu snagu. Iako, nikad ne znate. Svi su mislili da ćemo pasti bez otpora, pa sad na polovini kvalifikacija imamo šanse. I moglo bi se dogoditi da nešto i učinimo do kraja. Iako, nećemo biti favoriti u sljedećim utakmicama zato što smo pobijedili Hrvatsku.

Kad ćete prestati proganjati hrvatske momčadi?

– Ha ha! Znam na što mislite. I Dinamo je 1997. imao veliku momčad, kao sada Hrvatska. Oba sam puta ispao veliki sretnik.

Zna koliko je razveselio svoje siromašne zemljake.

– Za nas je trijumf nad Hrvatskom nešto posebno, ne samo za igrače već i navijače, cijelu domovinu. Dugo je naš narod čekao taj dan.

Ketsbaia realno gleda na veliki trijumf i zato će i u lipnju u Splitu biti opasan suparnik.

– Moramo biti svjesni da mi ne možemo igrati moderno i lijepo. Hrvatskoj smo zabili u idealnom trenutku jer, da se igralo još deset minuta, sigurno bismo primili gol.


Agencija VLM

FOTO: Ronald Gorsic / CROPIX


Komentari