ovog vikenda

Mate Pavić uoči Davis Cupa u Varaždinu: 'Prednost belgijskog para je uigranost'

Objavljeno: 01.02.2024. 18:18

Zadnja izmjena: 01.02.2024. 18:22

Foto: Mario Ćužić/HTS

Ovog vikenda u Areni Varaždin na rasporedu su mečevi naše Davis Cup reprezentacije. Ivan Dodig i Mate Pavić u igrat će u paru, a s druge strane mreže najvjerojatnije će biti Sander Gillé i Joran Vliegen, prošlogodišnji finalisti Roland Garrosa, ističu iz Hrvatskog teniskog saveza.

Mate Pavić istaknuo je da riječ o jako dobrom paru protiv kojeg su i Dodig i on već igrali, ali čeka ih težak meč. Naime, belgijski dvojac i na turnirima igra zajedno.

- Sigurno da je to mala prednost, jer su uigraniji nego mi. No Ivan i ja smo također puno puta igrali zajedno, poznajemo jedan drugoga, što igrajući zajedno, što s protivničke strane. Možda mala prednost ide njima, baš zbog tog igranja zajedno - rekao je.

Finale ATP turnira u Hong Kongu u prvom tjednu nove sezone bio je Matin najsvježiji okršaj s Gilléom i Vliegenom.

- Nikola Mektić i ja smo nekoliko puta gubili od njih, ali smo ih i pobjeđivali. Ove godine sam ih s partnerom Arévalom pobijedio u finalu Hong Konga. Znamo što možemo očekivati od njih, neće tu biti posebnih iznenađenja - zaključio je.

Prvog dana susreta Belgije i Hrvatske, u subotu na rasporedu su dva pojedinačna meča, a u nedjelju okršaj parova te dva pojedinačna meča.

Komentari