TRIATLON KLUB VARAŽDIN

Teodor Pichler nastavlja s tradicijom osvajanja Kupa

Objavljeno: 11.11.2019. 10:14

Zadnja izmjena: 11.11.2019. 10:17

Ceremonija proglašenja Alpe Adria Triatlon kupa ove godine prvi puta je održana u Hrvatskoj i to u vrlo dobroj organizaciji TK Matulji.

 AAT Kup osnovan je 2008. godine na inicijativu klubova iz Austrije, Italije, Slovenije a prvi put se pridružila Hrvatska 2017.. godine. 

Teodor Pichler je i ove godine osvojio kup u svojoj kategoriji. Krenulo se u travnju 2019. godine po hladnom vremenu i hladnom moru od prve trke u talijanskom Lignano do zadnje na Bledu. Kroz osam kola u kategoriji je nastupilo 12 triatlonaca, a na kraju sezone ostala su dvojica. Od devet godina koliko nastupa, pet puta ga je Pichler osvojio  u svojoj kategoriji, točnije kroz dvije kategorije M60 i M65. Prvi puta mu se od Hrvata pridružio kao prvak u kategoriji Marin Babin iz TK Matulji 2018, a ove su se godine pridružili još troje iz TK Matulja, te po jedna triatlonka iz TK Rival i junior iz TK Rab.   

Pichler je nastupao s dvije licence, kao član TK Varaždin i s austrijskom licencom kluba  HSV Triathlon Kärnten. Apsolutni pobjednici AAT kupa u ženskoj i muškoj  konkurenciji su iz kluba  HSV Triathlon Kärnten, Tajsich Sonja /GER/ i Hilber Rene. 

Komentari