OLIMPIJSKI TRIATLON KRAIG

Teodor Pichler, TK Varaždin skuplja odlučujuće bodove za poredak u AATC i KTRV kupu - odluka u Bledu

Objavljeno: 21.08.2018. 07:56

Zadnja izmjena: 21.08.2018. 09:24

Foto: TK Varaždin

Održan je 4. sprint Kraigerseetriathlon u austrijskom mjestu Kraig. To je četvrti uzastopni nastup i važna utrka za Teodora Pichlera, TK Varaždin jer se boduje za AATC i KTRV kup.

Pichler je u AAT kupu je poravnat s dr. Carellom koji ima jednu trka više zbog diskvalifikacije Pichlera u Klagenfurtu, navodno nepravilnog preticanja na biciklu. - Kraig maleno mjesto, maleno jezerce, toliko da se može otplivati trokut od 750 metara. Voda vruča, 26 stupnjeva, nije bilo za plivanje, kaže Pichler.

- Bic staza bil je vrlo teška, odmah od tranzicije penje se uzbrdo s jednim oštrim zavojem od 120 stupnjeva i na nizbrdici na kojoj se postižu brzine od 70 km na njenom kraju opet oštar zavoj pod 90 stupnjeva. Staza zatvorena za promet, zabranjena zavjetrina. Od 250 startera 8 ih je odustalo, a 12 diskvalificirano. Maleno mjesto ali ima veliku trku, skupilo se osam startera iz kategorije Elite, stranih startera age kategorije, najviše iz Italije, pa redom Slovenije, Njemačke, Belgije i šest natjcateja iz Hrvatske. Nastupio je i austrijski prvak Domnik ( 54) i olimpijac iz Atene 2004. kojem organizator svake godine dodijeli startni broj 1. a na kraju  apsolutno je bio četvrti. Došao je i jedan Havajac, dodao je Pichler.

Pichler je dobio zadovoljštinu u svojoj kategoriji, dvojac iz ITA koji su na račun diskvalifikacije slavili u Klagenfurtu i ovaj puta su zaostali / 1 sat 43' 19" /  jedan 10 minuta, drugi 12 minuta. S njma ima skor Carella 12:1 a Monno 2:0.

 Ukupnog pobjednika sezone odlućiti će zadnja trka, olimpijski triatlon na Bledu.   

 

Komentari