TK VARAŽDIN

Teški vremenski uvjeti u uvali Preluk na 3. kolu Hrvatske triatlon lige

Objavljeno: 05.07.2022. 11:58

Zadnja izmjena: 05.07.2022. 12:01

Treća trka za Alpe Adria Triathlon cup i treće kolo Hrvatske triatlon lige održani su u uvali Preluk u organizaciji TK Matulji.

Međunarodni triatlonski festival organiziran za sve kategorije od najmlađih dobnih skupina u aquatlonu, super i sprint triatlona te do štafeta u sprintu. Ukupno 366 startera u svim disciplinama.

Od članova TK Varaždina nastupio je Pichler Teodor, s austrijskom licencom zbog bodova za AAT cup. U sprintu je nastupilo 122 triatlonca, pored domaćih nastupili su Talijani, Slovenci i Austrijanci.

Pobjednik Barac TK Rival, Pichler najstariji, apsolutno 116, vrijeme 94 minute. Drugi u kategoriji M70. 

- Uvjeti za trku su bili iznimno nepovoljni, rekao je Pichler, a kako je tjedan ranije nastupio u Varaždinskim Toplicama, Legionarska trka, došao je na topličke uvjete.

- Na fografiji se vidi temperatura na suncu prije starta u 15 sati 45,6 celzija, a more kupka od 25 stupnjeva. Bez daška vjetra, težak zrak. Na ceremoniji proglašenja u 19 sati, 37 celzija. Konfiguracija staze za bicikl i trčanje, bregovito.  Uvjeti trke su rezultirali brojnim intervencijama Hitne pomoći. Mnogi mlađi krajnjim naporom su svladavali treći segment, trčanje. Petorica poznatih odustali, čak i jedan od favorita za prvo mjesto. Začudo svi finišeri su završili trku u limitu, dodao je Pichler.

Komentari