NK VARAŽDIN

Tko će kupiti NK Varaždin?

Objavljeno: 09.01.2022. 08:04

Zadnja izmjena: 09.01.2022. 08:23

Prilikom početka priprema i ulaska u novu kalendarsku godinu, predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez naveo je nekoliko ciljeva koje namjeravaju ispuniti u ovoj godini.

Prvi je sportski cilj je onaj o povratku u društvo najboljih hrvatskih nogometnih kluba, drugi se odnosi na privatizaciju kluba a treći na unapređenju infrastrukture.

- Klub je dobro stabiliziran, više nego dobro se redi ne samo u upravi nego i u sportskom dijelu to su pokazali rezultati.  Ambicije su nam bile i ostale povratak u Prvu ligu ali nije sve bilo tako blistavo i bajno na početku. Malo smo imali problema ali promjenom trenera i dolaskom Maria Kovačevića koji očito ima čarobni štapić, Čovjek jako puno zna o toj   igri koja se zove nogomet. Sve se promijenilo njegovim dolaskom, nismo izgubili niti jednu utakmicu. Ekipa funkcionira besprijekorno, zajedništvo je veliko, želja i glad za pobjedama i uspjehom je još veća. Sve je to rezultiralo da smo na kraju jesenskog djela došli do druge pozicije dva boda iza prvoga. Vjerujem da je to put i pravac kojim ćemo ići i dalje.

Dobre igre i rezultati doprinijeli su i povećanju vrijednosti igrača na popularnom portalu Transfermakt, što znači i da je klubu porasla vrijednost tijekom polusezone.

- Veseli me kao predsjednika da su to prepoznali određene agencije koje se bave procjenom igrača da su naša tri igrača jako dobro skočila po svojoj vrijednosti. Vjerujem da će se do kraja prvenstva i ostali dio ekipe naći među prvih 10, 15 nogometaša Druge lige po vrijednosti. Ono što me još veseli to je naš pomladak, naši juniori. Njih petorica koje smo uzeli iz juniorske ekipe i stavili da rade s prvom ekipom, koji su ne samo opravdali povjerenje nego su se istaknuli u većini utakmica. Pokazali su da u teškim i dosta odgovornim utakmicama funkcioniraju kao prvoligaški igrači, vrlo smireno, taktički besprijekorno. Mislim da je to put da zajedno ta kombinacija mladosti i ozbiljnih starijih i iskusnijih igrača, koji imaju više utakmica u nogama da donose rezultat.

Prodaja dionica u lipnju?

Potaknuti i tim dobrim rezultatima u klubu su donijeli odluku o pokretanju privatizacije te bi prema najavama u lipnju ove godine trebala biti dovršena administrativna priprema te određena vrijednost kluba i dionica. Tada će se moći javiti eventualni ulagači, a koliki će udio u vlasništvu imati Grad Varaždin još nije poznato.

Podsjetimo sam da je klub, koji je prethodio NK Varaždin pokrenuo privatizaciju 2014. godine, kada ju je podržalo i gradsko vijeće, za vrijeme gradonačelnika Gorana Habuša. Tome je prethodilo i gradsko preuzimanje kredita kluba od 8 milijuna kuna. Međutim, krajnji ishod nije donio očekivano. Hoće li sada biti drugačije?

- Mi smo krenuli u privatizaciju. Ljudi koji vode klub uz mene zaključak je da ne možemo više funkcionirati na ovaj način koji funkcioniramo kao udruga građana. Moramo nešto promijeniti smatramo da je to privatizacija. Mi smo jedini nogometni klub u Hrvatskoj koji ide dragovoljno u privatizaciju. Bez problema, bez prijetnji stečaja, bez financijski dubioza i dugova tako da se ja nadam kad to obavimo da ćemo i na taj način privući ulagače koji će ući u klub i samim time će to biti jedna nova razina jedan iskorak NK Varaždin u svim pravcima. I funkcioniranja i stabilnosti i rješavanje svih drugih poboljšavanja uvjeta i na stadionu i na treninzima i svega drugoga.

Privremeno preseljenje u Jalkovec

Klupska infrastruktura, odnosno uređenje svih terena sada je ponovo aktualna tema. Izgleda da je riješena sudbina ruševne bivše Centroprometove trgovine uz igralište s umjetnom travom, ali i privremeni smještaj dijela mlađih dobnih uzrasta na terenu u Jalkovcu.   

- Završili smo s radovima na terenu. Po nama on je jedan od najboljih u državi, što se pokazalo i dokazalo. Riješili smo pomoćna igrališta i navodnjavanja. Još moramo dovršiti ovaj desni dio, jer nas je malo vrijeme omelo. Zamolili smo gradonačelnika da nam da teren u Jalkovcu, da tamo prebacimo jedan dio naše akademije, da tu nemamo preveliku gužvu. Vjerujem da ćemo tu odluku dobiti ovih dana i na papiru. Riješen je i objekt trgovine Centroprometa, kojeg je naslijedio Konzum i kroz desetak dana trebali bi dobiti rješenje da je to naše. Tako da ga možemo koristiti i poboljšati uvjete. Uredit ćemo dvije, tri svlačionice, sobu za suce i prostoriju za Akademiju. To će biti još jedan iskorak. U tijeku su radovi na grijanju glavnog terena. Prilikom radova stavljena je priprema za grijanje. U tijeku su tako radovi, koje klub investira, na podizačima topline i mi se nadamo kroz deset dana da ćemo i taj dio odraditi da će naš teren biti grijan za ovakve dane. Ne samo da ćemo grijati teren nego ćemo prebaciti i kompletno grijanje ovog objekta i svih prostorija. Tako će se ta investicije kroz godinu, dvije isplatiti. Jako su nam sada velike rate plina. Tako vjerujem da ćemo i na tom planu malo uštedjeti.

Komentari