Tottenham s desetoricom do pobjede nad Villom

Objavljeno: 27.12.2010. 00:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Iako su veći dio utakmice bili prisiljeni igrati s desetoricom igrača, nogometaši Tottenhama rezultatom 2:1 izborili su pobjedu nad Aston Villom i produžili niz bez poraza na sedam utakmica, piše SportNet.hr.

Tottenham se iznimno bitnom pobjedom na Villa Parku vratio na peto mjesto Premier lige i, što je još važnije, ostao u utrci za jedno od prva četiri mjesta. Igrač odluke u redovima Spursa ponovno je bio Rafael van der Vaart, koji je u listopadu na White Hart laneu istome protivniku postigao dva pogotka, a to isto učinio je i večeras.

Uz Van der Vaarta ponajbolji pojedinac Spursa na današnjoj utakmici bio je i naš Luka Modrić, koji se ponovno našao u početnom sastavu i igrao sve do sudačke nadoknade. Upravo je Modrić u 23. minuti sjajnom loptom slomio obranu Aston Ville, uposlio Alana Huttona, a ovaj povratnom loptom pronašao Van der Vaarta za 1:0 Spursa.

Samo četiri minute kasnije, međutim, gosti su ostali bez Jermaina Defoea. Engleski reprezentativac laktom je u skoku udario Jamesa Collinsa i zaradio izravni crveni karton, ostavivši svoju momčad da više od sat vremena čuva prednost od jednoga pogotka.

Villa ni s igračem više nije uspijevala stvoriti značajniju terensku nadmoć, a samim time niti doći u pravu priliku za pogodak. Tottenham je do odmora bez problema zadržao prednost, a potom u 67. minuti dočekao priliku iz kontranapada i zadao odlučujući udarac.

Brzu kontru desnom stranom povukao je Gareth Bale, proslijedio loptu do Aarona Lennona, a ovaj povratnom loptom uposlio Van der Vaarta. Nizozemčev je prvi dodir sjajan, a lopta odsjeda u donjem lijevom kutu Friedelova gola.

Tek nakon drugog pogotka Spursa domaćin se probudio iz sna i krenuo po pogodak. Žestoki pritisak isplatio im se osam minuta prije kraja kada je ubačaj Marca Albrightona prevario Heurelha Gomesa i završio izravno u mreži, no Tottenham je usprkos nekoliko gužvi u šesnaestercu do kraja ipak sačuvao prednost.

U igru je u trećoj minuti sudačke nadoknade ušao i Vedran Ćorluka, zamijenivši Modrića, no bila je to taktička zamjena Harryja Redknappa. Niko Kranjčar još jednom je cijelu utakmicu odgledao s klupe, dok Stipe Pletikose nije bilo niti među pričuvama.

Marin Vuković / SportNet.hr

Komentari