Biciklistički spektakl

Tour of Croatia stiže u Varaždin: Direktan TV prijenos u 90 zemalja na šest kontinenata

Objavljeno: 13.04.2016. 09:48

Zadnja izmjena: 13.04.2016. 09:49

Foto: Josip Novak

U salonu Gradske vijećnice danas je održana konferencija za novinare kojom je najavljena još jedna velika sportska manifestacija u Varaždinu koji će u utorak, 19. travnja biti cilj prve etape međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia.

Biciklistička utrka Tour of Croatia jedan je od najznačajnijih sportskih događaja ove godine u Hrvatskoj, što potvrđuje nastup čak pet World tour ekipa, naglasio je Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke.

- Sliku iz Hrvatske prenositi će izravno “Eurosport“ u 90 zemalja na čak šest kontinenata. Biciklizam je takav sport da se sve etape mogu plasirati u svijet i sve oči 19. travnja bit će uprte u varaždin koji će biti sniman i iz helikoptera – ističe Črnjarić.

Stoga ne čudi velika podrška koju je Tour of Croatia dobio od institucionalnih partnera i sponzora, i to sve samo u dvije godine koliko se ova utrka održava u Hrvatskoj.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš naglasio je kako se u budućnosti naš grad mora etablirati i u cikloturizmu, dok je varaždinski župan Predrag Štromar podsjetio okupljene da će “naš kraj čak dva puta biti prikazan na Eurosportu“.

- To je značajno za turističku promociju i svojevrsni hommage Biciklističkom klubu Sloga, jednom od najstarijih u Hrvatskoj. Iznjedrili smo vrhunske bicikliste i pozivam građane da bodre Roginu i Đuraseka – rekao je Štromar.

Inače, finalni krug u Varaždinu pružit će više nego dovoljno uzbuđenja, zavoji su na 1 kilometar i 300 metara do cilja, te prije njih izborena pozicija bit će ključni za dobar rezultat.

Ključnu će ulogu imati ekipe koje će pripremati sprint svojim liderima. Cilj je na glavnom gradskom trgu u Varaždinu koji organizatorima pruža scenografiju kakvu se samo može poželjeti.  

Komentari