aktivna subota

Tradicionalna 23. Varaždinska biciklijada održat će se i ove godine, evo svih detalja

Objavljeno: 30.05.2024. 09:05

Zadnja izmjena: 30.05.2024. 09:10

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, i ove će godine organizirati tradicionalnu - Varaždinsku biciklijadu u subotu 8. lipnja, povodom Svjetskog dana bicikla, 3. lipnja.

- Bit će to 23. izdanje Varaždinske biciklijade koja se organizira s ciljem promocije bicikla kao ekološkog i atraktivnog gradskog prijevoznog sredstva i ukazivanja na potrebu poboljšanja biciklističke infrastrukture te na važnost poštivanja prometnih propisa i uvažavanja svih sudionika u prometu, osobito onih najranjivijih - ističu organizatori.

Biciklijada će početi okupljanjem i prijavama sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu bez plaćanja koatizacije, kada će biti organizirano i mjerenje šećera u krvi. Start će biti u 10 sati, a biciklisti će krenuti uz pratnju policajaca iz Postaje prometne policije Varaždin te djelatnika hitne medicinske pomoći na kružnu rutu od 18 kilometara.

Sudionici će se prvi put moći okrijepiti u Kućanu, kod osnovne škole, a nakon toga će biciklijada biti nastavljena prema Areni sve do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“, gdje će biti organizirano druženje uz besplatan topli obrok za sve sudionike, ali i biciklistički poligon za najmlađe u organizaciji BBK ASI. Organizatori također podsjećaju da je za djecu mlađu od 16 godina obavezna zaštitna biciklistička kaciga.

Komentari