Tradicionalna novogodišnja utrka po prvi puta i za hodače

Objavljeno: 23.12.2015. 16:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: AK Sloboda

Po 38. puta Atletski klub Sloboda Varaždin organizirat će Novogodišnju utrku sa startom točno u ponoć. Svake godine se na ovoj, prvoj sportskoj manifestaciji u svijetu okupi i do 300 trkača i trčačica iz brojnih klubova Hrvatske i inozemstva...

Prva utrka održana je već davne 1977. godine na današnjem Kapucinskom trgu, a startalo je tek trideset zaljubljenika u trčanje. Mnogi gradovi diljem svijeta imaju novogodišnje utrka od kojih je možda najpoznatiji brazilski Sao Paolo, ali samo jedan grad ima start utrke točno u ponoć. Po tome je Varaždin jedinstven u svijetu jer se baš u njemu održava prvi sportski događaj te godine.

Podjela startnih brojeva je u dvorani Srednjoškolca već od 22 sata, a start je točno u ponoć na glavnom gradskom trgu, Korzu.

Startnina se ne naplaćuje, a svaki sudionik koji savlada stazu dobiti će spomen majicu i okrepu. Natjecatelji i natjecateljke mogu odabrati dužinu staze od 3 km (jedan krug) ili 6 km (2 kruga) u svojim starosnim kategorijama. Prijave se vrše online preko stranica AK Sloboda ovdje gdje se nalazi i raspis utrke sa svim detaljima.

Kao novina je da će se na startu naći i članovi nedavno osnovanog Kluba nordijskog hodanja Varaždin što će pridonijeti daljnjoj popularizaciji zdravog načina života građana.

Komentari