KOMENTAR UTAKMICE

Trener Dinama Ante Čačić: "Varaždin je najveće iznenađenje lige"

Objavljeno: 05.08.2022. 21:38

Zadnja izmjena: 06.08.2022. 00:13

Nakon 1:1 u Varaždinu trener Dinama Ante Čačić tražio je alibi za svoju momčad u činjenici da im je ovo sedma utakmica u 21 dan, te da razmišljaju o europskoj utakmici koja ih čeka za tri dana, koju je nazvao utakmicom sezone. 

- Morali smo paziti da se energetski puno ne potrošimo i da utakmicu uspješno apsolviramo. U tome nismo uspjeli, a najveće zasluge za to pripadaju domaćinu koji su se svih 90 minuta bespoštedno borili. Stvarali su nam dosta nelagode, mi smo imali i dosta pojedinačnih tehničkih pogrešaka koje su išli na mlin domaćinu. Tu smo izgubili tečnost u igri. Moramo što prije ovu utakmicu arhivirati, učiniti da se što bolje obnovimo i da se pripremimo za sljedeću utakmicu. Ja razumijem i naše navijače koji žele da Dinamo u svakoj utakmici bude u sto postotnom učinku, međutim u sportu to nije uvijek tako, zaključio je Čačić.

Birane riječi imao je trener Dinama za varaždinsku momčad i za trenera Maria Kovačevića. 

- Varaždin je pokazao i u dvije utakmice prije da imaju dobru energiju, što su i danas pokazali. Varaždin je za mene najveće iznenađenje lige. Utakmica koju su odigrali protiv Istre, a zatim i protiv Hajduka, gdje su stvarno izdominirali Hajduk, ali ostali su bez bodova. Evo danas im se taj silni trud, angažman i energiju koju su uložili u utakmicu vratilo vrijednim bodom i to protiv Dinama što će im dati jedan podstrek u daljnjem radu. Čestitam kolegi Kovačeviću kako je posložio momčad. Igraju bez zadrške, bez kompleksa, u osvojenoj lopti traže dubinu i s dosta igrača završavaju napad. Dosta su agresivni i danas su sve to potvrdili, dodao je Čačić.  

 

Komentari