NK VARTEKS

Trener Želimir Orehovec najavio početak priprema za NK Varteks

NK Varteks

Objavljeno: 10.07.2021. 18:38

Zadnja izmjena: 10.07.2021. 18:41

Varaždinski trećeligaš NK Varteks u protekloj je sezoni osvojio 8. mjestom, odnosno deugo u Ligi za ostanak 3. HNL Sjever.

Trener Želimir Orehovec tijekom sezone susretao se sa situacijama s kojima se do sada nije susretao niti jedan drugi trener.

- S obzirom na sve objektivne i subjektivne okolnosti koje su nas pratile kroz sezonu i na igrački kadar, mislim da sezona nije bila neuspješna. Bilo je odgoda utakmica, samoizolacije ekipe, ozljeda te dužih izostanaka nama bitnih igrača poput Vukovića i Nježića te se to sve odrazilo na igru i rezultat, rezimirao je Orehovec te dodao kako je za ekipu NK Varteks bitno da ne igramju utakmice pod bilo kakvim pritiskom za rezultat.

- Mlađi igrači tako mogu pružiti više i razvijati se na jedan normalniji način. To ne znači da nismo u svaku utakmicu ulazili sa željom da pobijedimo.Tražio sam od ekipe da odigramo najbolje što možemo i da na svakoj utakmici dajemo maksimum. Bitno da je iza takve filozofije igre stajala i uprava kluba. Poraze i pobjede shvaćali smo kao nešto normalno u sportu. Teškoća je bila jedino zbog situacije s koronavirusom i sva neizvjesnost vezana uz tu nenormalnu situaciju, dodao je Orehovec.

"Neki žele otići"

Pripreme za novu trećeligašku sezonu počinju već 17. srpnja i traju do 21. kolovoza kada počinje prvenstvo. U tom periodu odigrat će šest pripremnih utakmica.

- Za novu sezonu još nemamo definirani igrački kadar. Prijelazni rok je u tijeku i svi igrači su slobodni. Imam informacije da neki žele otići, ali isto tako i mi razgovaramo s eventualnim pojačanjima. Bitno je da većina ključnih igrača ostane, a do početka priprema sigurno ćemo imati definirani roster igrača za novu sezonu, najavio je Orehovec.

 

Komentari