što reći nego bravo?

Troje varaždinskih atletičara vratili se s Balkanskog prvenstva s 5 medalja!

Objavljeno: 04.07.2017. 19:28

Zadnja izmjena: 04.07.2017. 19:29

Rumunjski grad Pitesti bio je domaćin ovogodišnjeg Juniorskog prvenstva Balkana u atletici koje se održalo ovog vikenda. Iz varaždinske Slobode boje Hrvatske branilo je troje atletičara koji su postigli izniman uspjeh osvojivši čak 5 medalja.

Prvoga dana zasjala je Franja Želimorski pobjedivši u bacanju koplja sa hicem od 53,44 m što je njen osobni rekord i velika garancija za skori nastup na Prvenstvu  Europe u Italiji. Orhideja Leščak nastupilia je za reprezentaciju u štafeti 4 x 100 m i time pridonijela osvajanju bronce. Obje su naše atletičarke pritom postavile osobne rekorde i najavile još bolje rezultate.

Šalamon 3 od 3

Posebna je priča David Šalamon koji nas je već navikao na uspjehe i medalje. U dva dana otrčao je tri utrke i osvojio tri medalje. Prvo je na utrci 400 m - koja je njegova specijalnost - osvojio srebro, zaostavši za pobjednikom samo 8 stotinki. No, David je postigao i svoj osobni rekord, očito je sve spremniji i to nas veseli i ispunjava optimizmom pred njegov nastup na Prvenstvu Europe.

Onda je drugog dana nastupio u utrci na 200 m i osvojio srebro, da bi potom u sastavu hrvatske reprezentacije osvojio broncu u štafeti 4 x 400 m. Tako su se svi slobodaši vratili u Varaždin i s medaljama i s osobnim rekordima. I pokazali da su spremni za još više domete i u juniorskoj - i jednog skorog dana - u seniorskoj konkurenciji.

Komentari