GRK VARAŽDIN 1930

Turković najavio novu momčad za narednu sezonu u Premijer ligi

Objavljeno: 04.07.2021. 07:55

Zadnja izmjena: 04.07.2021. 08:02

Gradski rukometni klub Varaždin 1930, pod trenerskim vodstvom Damira Turkovića ovu sezonu završio je u Ligi za prvaka, Paket24 Premijer lige.

Prvi dio sezona prošao je odlično i Varaždincu su osvojili prvi dio natjecanja u Paket24 Premijer ligi, prije uključenja ekipa PPD Zagreb i Nexe. Ovu sezonu, kao i u drugim sportovima, obilježila je pandemija koronavirusa, pa ju trener Damir Turković opisuje kao „nikad čudniju sezonu“.

- S prvim dijelom sezone sam jako zadovoljan, a i cilj je bio Liga za prvaka. Na kraju smo bili prvi i to je bilo odlično. U Ligi za prvaka nije bilo izraženih ambicija za nastup u Europi, već afirmacija mladih igrača oko kojih će se graditi ekipa za sljedeće sezone. Osim toga dogodila se pauza zbog koronavirusa i trebali smo nastaviti igrati 22. svibnja, pa se onda netko sjetio da ipak počnemo 12. a mi smo u međuvremenu dali dva tjedna slobodno igračima. Trebalo je onda na brzinu ponovo doći u natjecateljsku formu i tu je nastao dio problema, objašnjava Turković.

Iako su zaredali porazi u Ligi za prvaka, u nekoliko utakmica mladi varaždinski rukometaši odlično su parirali iskusnijim ekipama i bili su vrlo blizu osvajanju bodova. 

Mlade snage

- Svi su se pokazali upravo ono što smo očekivali, ali i znali o njima. Međutim, igrali smo protiv puno jačih i iskusnijih ekipa. Kod izgradnje mlade ekipe najvažnije je strpljenje. Nažalost bilo je i ozljeda, tako se Tin Šestak ozlijedio i neće ga biti niti na početku sljedeće sezone. Svi mladi igrači su iskoristili priliku, tu su Fabijan Grubišić, Bruno Mlakar, i još tri, četiri igrača. Neki od njih dobili su pozive i u reprezentacije tako da smo opravdali njihovo uvođenje u prvi sastav, dodao je Turković.

Trenutno je ljetna stanka ali se u klubu intenzivno radi i razmišlja o narednoj sezoni.

- Zna se da 2. kolovoza počinju pripreme. Razgovaralo se u klubu o pojačanjima, ali čekamo najprije odgovor iz Grada Varaždina kako bi znali koliko će nas i kako podržati, odnosno kakva će biti sportska politika grada u narednom periodu. U svakom slučaju mi imamo okosnicu ekipe sastavljenu od postojećih igrača. Znači 90 posto ekipe je već tu. Možda bi nam bio potreban samo jedan igrač i to desni vanjski, po mogućnosti ljevak. To bi nam otvorilo nove kombinacije u sastavljanju postave. Ali o tome će još biti riječi do početka priprema, najavio je Turković.

 Paket24 Premijer liga počinje 11. rujna 2021. godine, a prema svemu sudeći varaždinska ekipa će ju dočekati  spremna.

Komentari