velika prilika

FORMIRANA III. HNL SJEVER Nema više skupih putovanja u Slavoniju!

Objavljeno: 22.07.2019. 12:32

Zadnja izmjena: 22.07.2019. 14:06

Foto: Arhiva

Danas je još jedan važan datum za nogometne klubove Županijskog nogometnog saveza Varaždin, budući da će se nakon više od pola desetljeća u Varaždinu održati ždrijeb prvog kola ponovno formirane III. HNL – Skupine Sjever.

Za naše ponajbolje klubove to označava ozbiljnu priliku za ulazak drugu ligu, što posljednjih godina nije bilo nemoguće, ali je bilo gotovo nedostižno skupo jer su, pripadajući III. HNL Skupini Istok – troškovi njihovih putovanja do Vukovara ili Osijeka npr. bili naprosto previsoki – a samim time nije bilo ni njihovog interesa... Budući da takav sustav natjecanja nije garantirao podizanje kvalitete, pet županijskih saveza iz regije Sjever uputilo je inicijativu prema Hrvatskom nogometnom savezu koji je prepoznao problem.

- Zadovoljni smo da smo uspjeli uz pomoć svih članova Izvršnog odbora HNS-a i suglasnost HNS-a dobiti III. HNL Sjever, te se nadamo da će se natjecanje održavati najmanje dvije godine. U tom periodu nadamo se da ćemo dobiti i kvalitetnija natjecanja i još kvalitetnije klubove koji će moći konkurirati u višim rangovima natjecanja poput II. HNL – rekao je za eVaraždin glavni tajnik ŽNS-a Varaždin i tajnik HNS-a Središta Sjever Ivan Novak.

NK Podravina i NK Varteks

U ovoj natjecateljskog godini u III. HNL – Skupina Sjever natjecat će se 12 nogometnih klubova koji su se prijavili na natjecanje i zadovoljili kriterije, a s područja varaždinskog ŽNS-a to su NK Podravina i NK Varteks. ŽNS Varaždin dati će i povjerenika za natjecanje, što će biti Ivan Novak, te tehničkog tajnika lige Željka Franića. Povjerenik za određivanje sudaca biti će Mio Horvat iz međimurskog Saveza, a disciplinski sudac Miroslav Jurišić iz bjelovarsko-bilogorskog Saveza.

Prilika za novog drugoligaša

Dođe li koji od spomenutih naših klubova do prvog mjesta, ukoliko ispuni kriterije i na vrijeme preda zahtjev za licencom – varaždinski kraj nakon novog starog prvoligaša – možda dobije i sasvim novog drugoligaša. To će biti moguće i slučaju da koji od naša dva kluba završi na drugom ili trećem mjestu, a klubovi ispred njega odustanu od natjecanja u višoj ligi ili ne ispune kriterije. Dakle, danas je poprilično važan datum za naš nogomet...