Spriječen Rade Herceg

U klubu radio 28 godina, no iz VIP lože nije smio odgledati utakmicu NK Varaždina

Objavljeno: 21.03.2016. 19:17

Zadnja izmjena: 21.03.2016. 19:25

Foto: Arhiva

Bivši trener Nogometnog kluba Varaždin Rade Herceg u klubu iz Zagrebačke 94 kao trener radio je 28 godina, no na subotnjoj utakmici između Varaždina i Marsonije onemogućeno mu je gledanje utakmice iz VIP lože stadiona Varteksa.

Rade Herceg više od pola života proveo je u klubu iz Zagrebačke 94, prvo kao igrač u Drugoj jugoslavenskoj ligi, a kasnije kao trener u Varteksovoj školi nogometa. Kroz njegove ruke prošli su mnogi nogometaši Varteksa, koje je ovaj strateg tesao. Mnogima će ga prepoznati po zanimljivim opaska kao što su kaj si s keksi ili smoksan, a u najtežim trenucima kluba Herceg je podmetnuo svoja leđa.

U prvom dijelu ove sezone vodio je momčad Varaždina u 3.HNL Istok i s vrlo oskudnim igračkim kadrom stigao do 14. mjesta na polusezoni. Nova uprava predvođena novim predsjednikom Romanom Modrićem i Herceg razišli su se s krajem prvog dijela sezone u ne baš pomirljivim tonovima.

Zabrana

Herceg koji je trenutno bez trenerskog angažmana ne propušta utakmice varaždinskog sastava. Prošle subote zaputio se na glavni ulaz kako bi se popeo u VIP ložu i gledao utakmicu 19. kola 3.HNL Istok između Varaždina i Marsonije, no rečeno mu je kako ne smije ući, bez obzira na to što je kupio kartu.

- Nisam mogao vjerovati da mi je zabranjeno da sjednem u VIP ložu, a 28 godina trenerskog rada je iza mene u ovom klubu - rekao je Herceg koji je tako sjeo na zapadnu tribinu te odgledao utakmicu, dodao je kako više nikada neće kročiti na stadion Varteksa.

- Nikada me više ovdje neće vidjeti, osim kao trenera protivničke momčadi - dodao je Herceg.

Modrić o Hercegu

O cijelom slučaju upitali smo predsjednika NK Varaždina Romana Modrića.

- Ne želim to uopće komentirati. Herceg je na kraju pogledao utakmicu, ali ne iz VIP lože. Ne bih se želio s njim raspravljati - rekao je Roman Modrić.

Sve u svemu, vrlo smiješna situacija koja je sigurno pogodila dugodišnjeg trenera, a koji ruku na srce također ima status klupske legende.

Komentari