međunarodna utrka

U čast Dana oslobođenja Varaždina ove nedjelje trči se 23. Varaždinski polumaraton

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.09.2017. 11:44

Zadnja izmjena: 12.09.2017. 11:55

Trkački klub „Marathon 95“ iz Varaždina u nedjelju, 17. rujna organizira međunarodnu cestovnu utrku 23. Varaždinski polumaraton.Atraktivna staza polumaratonske utrke te utrke građana i juniora na 5 kilometara dijelom prolazi povijesnim središtem Varaždina, a start i cilj je na Kapucinskom trgu.

Program počinje od 7.30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je od 9.30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10.30 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13.30 sati.

Utrka se od svog početka 1995. godine organizira povodom Dana oslobođenja Varaždina 22. rujna 1991. godine. Cijeli program na Kapucinskom trgu bit će promocija sporta, rekreacije i zdravlja. Uz Grad Varaždin, Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, Policijsku upravu varaždinsku i Varaždinske županije, u Varaždinski polumaraton uključili su se polaznici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin izradom unikatnih finišerskih medalja za polumaratonce.

Utrka će imati humanitarni značaj jer će 10 kuna od svake uplaćene polumaratonske startnine biti izdvojeno za Centar Tomislav Špoljar. Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec predstavit će svoje programe i projekte zdravog života i prehrane, predstavit će se Klub nordijskog hodanja Varaždin, a članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin mjerit će tlak i šećer u krvi. Uključit će se i Varaždinska građanska garda i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

 

Komentari