NK NOVI MAROF

U NK Novi Marof cilj je nova Elite liga

Objavljeno: 22.11.2021. 19:13

Zadnja izmjena: 23.11.2021. 07:58

Na kraju jesenskog dijela nogometne sezone 1. ŽNL ŽNS Varaždin klubovi rezimiraju rezultate i uspoređuju ih sa svojim ciljevima i željama postavljenim na početku sezone.

Tako i u NK Novi Marof koji je iskazao visoke ambicije na početku sezone. Dopredsjednik NK Novi Marof Vladimir Vuger nije nezadovoljan sportskim dijelom, ali posebno dobro napreduju u zadovoljavanju strogih kriterija za novu Elite ligu.

- Relativno smo zadovoljni jesenskim dijelom sezone u 1. ŽNL . Nalazimo se na drugom mjestu sa samo bodom zaostatka za vodećim Poletom iz Tuhovca. Tijekom sezone mislim da su dvije domaće utakmice bile kiks i da nam je to odnijelo prvo mjesto. Dakle, cilj nam je nova Elite liga i zato sam siguran da nas čeka uzbudljivo proljeće. Osim sportskog dijela, i osvajanja mjesta na prvenstvenoj ljestvici koje će nam omogućiti plasman u ligu više,  mislim da zadovoljavamo i ostale uvjete za novu ligu. Trenutno u klubu imamo deset trenera, a završavamo s uređenjem pomoćnog igrališta.  Glavno igralište je manje – više spremno za korak naprijed. Financije u klubu su stabilizirane, imamo konstantne prihode od Zajednice sportskih udruga grada Novo Marofa, sponzora i članarina, dodao je Vuger.

U NK Novi Marof zadovoljni su s radom s mladima, natječu se u skoro svim ligama u kojima mogu participirati i svuda ostvaruju zapažene rezultate.

- Mislim da od nas samo NK Varaždin ima više djece, možda još NK Varteks. Registriranih imamo 191 igrača. Igralište je stalno puno, izmjenjuju se grupe, još su i veterani tu. Posebno nam je drago da među trenerima imamo i četiri naša bivša igrača, tako da i toj sferi njegujemo domaći kadar. Ukupno usmjereni smo prema zdravlju i tjelesnim aktivnostima koje vode u normalan život.

NK Novi Marof jedan je od najstarijih klubova na području Varaždinske županije i sljedeće godine će obilježiti respektabilnu godišnjicu -  95 godina kluba.

Komentari