Grad Ludbreg

Foto - U OŠ Ludbreg započela 28. sezona Sportskih igara mladih

Objavljeno: 26.01.2024. 08:28

Zadnja izmjena: 26.01.2024. 08:28

Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom 'Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet' u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju, a u OŠ Ludbreg održan je prvi event u Varaždinskoj županiji.

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost za kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti okoliša. Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 'Zero Waste' evenata od kojih je prvi održan u Ludbregu. Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline, a prijaviti se možete na poveznici. Održanom događaju prisustvovali su i gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i ravnatelj škole Tihomir Horvat.

- Grad Ludbreg već je godinama na vrhu u Hrvatskoj po brizi o okolišu i razvrstavanju otpada. Siguran sam da ćete i vi to danas pokazati, da ćete biti uspješni i u sportskom dijelu te da ćete se družiti i zabaviti - rekao je gradonačelnik Bilić.

Komentari