TRIATLON KLUB VARAŽDIN

U posljednjoj osmoj utrci olimpijskog triatlona Teodor Pichler u Bledu je potvrdio prvo mjesto u svojoj kategoriji

Objavljeno: 05.09.2018. 08:00

Foto: TK Varaždin

Osma i posljednja utrka za Alpe Adria kup održana je na Bledu u Sloveniji. U nekim kategorijama ostao je otvoren poredak za pobjednika. Tako je i bilo u kategoriji M65. Vodio je do Bleda, Pichler iz TK Varaždina 20 bodova ispred dr. Carella iz Trsta, treći je bio Mono iz Venecije. 

Tako je 16 izdanje triatlona na Bledu bilo festival triatlona. Od jutarnjih sati krenulo se sa sprintom, zatim je uslijedio aquatlon, pa triatlon za svakog, štafete i završni olimpijski triatlon. Osim toga natjecanje je ujedno bilo i državno prvenstvo i kup Slovenije, za kup AA i četveroboj država Slovenije, Italije, Austrije i Njemačke. Vremenske neprilike smanjile su broj sudionika ali po ITU pravilima trka se nikad ne otkazuje.  

Pichler je u olimpijskom triatlonu rutinirano pustio da Carella vodi, bio iza njega u vodi /1,5 km/, a na bicu je do tranzicije zaostajao iza njega 6 minuta. Vozio je ziheraški i bio je zadnji. Nebo se smilovalo u zadnjem krugu bica i sunce se malo pokazalo. Trčalo se tri kruga po 3,3 km.

 U prvom krugu je smanjio zaostatak na 3 min, u drugom se izjednačio a u trećem je ostavio Carella za 6 min. Na trčanju je usput i prešao četvoro mladića, dvojicu doslovno u cilju. Tako je Pichler ostao na prvom mjestu.

Komentari