dobre vijesti za sportaše

U proračunu Grada Novi Marof za sportaše osigurano 200 tisuća eura

Objavljeno: 20.02.2024. 11:24

Zadnja izmjena: 20.02.2024. 11:33

Foto: Arhiva

U gradskom proračunu Grada Novog Marofa za javne potrebe u sportu ove je godine osigurano 200 tisuća eura, što je najveći iznos u povijesti namijenjen za sportaše.

Za Zajednicu športskih udruga predviđeno je 190 tisuća eura, a za Športska rekreacijska društva 10 tisuća eura. U godišnjem planu rashoda Zajednice za materijalne troškove predviđeno je 26.980 eura, od čega najveći dio otpada za financiranje troškova liječničkih pregleda za sve klubove koji se natječu. U materijalne troškove spadaju i naknade za knjigovodstvene i tajničke usluge, usluge promidžbe, organizacija Olimpijskog dječjeg festivala, proglašenje sportaša godine, troškovi održavanja i registracije službenog kombi vozila.

- Zahvaljujući gradonačelniku Novog Marofa Siniši Jenkaču i njegovu veliku razumijevanju za sportaše i njihove potrebe, ove je godine osiguran rekordan iznos sredstava za sport. Također, klubovi su po javnom natječaju iskazali potrebe za sufinanciranjem svojih projekta u iznosu od 184 tisuće eura. Dakle dobit će blizu 88 posto svojih iskazanih potreba. A ako se tome dodaju i troškovi liječničkih pregleda, onda možemo slobodno reći da su želje klubova u potpunosti ispunjene - rekao je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Novi Marof Vladimir Vuger.

U Zajednici djeluje 14 klubova, a na natječaj ove se godini prijavilo njih 13. Izvršni odbor je nakon analize pristiglih prijava pripremio rang listu s bodovima i donio odluku o visini godišnje dotacije za pojedini klub. Nekim klubovima osigurat će se dodatna sredstva kao pomoć za sufinanciranje troškova najma sportske dvorana, a dio novaca dodijelit će se klubovima tijekom godine iz sredstava pričuve.

Komentari