STK Starr

U redove varaždinskog stolnoteniskog kluba stigao jedan od najpoznatijih trenera u Europi

Objavljeno: 25.04.2016. 19:01

Zadnja izmjena: 25.04.2016. 19:01

Foto: STK Starr

STK Starr uoči početka Final four natjecanja hrvatske Superlige odlučio se za pojačanje. Riječ je o 41-godišnjeg profesionalnom treneru i sportskom menadžeru Matthiasu Landfriedu.

Jedinstven je po tome što je vodio tri različita kluba u europskoj Ligi prvaka. U najjačoj europskoj stolnoteniskoj ligi, njemačkoj 1. Bundesligi TTBL, Matthias je od 2002. godine bio trener četiri kluba. Vodio je Müller Würzburg TT, 1. FC Saarbrücken, TTG Munscheid-Bochumu te bio trostruki europski prvak s ekipom SV Plüderhausen.

Bio je trener slovačke reprezentacije te je s njima nastupao u Australiji, Južnoj Koreji, Dubaiu, Katru i mnogim zemljama u Europi. Ovi uspjesi Matthiasa Landfrieda donijeli su mu titulu jednog od najuspješnijih i najpoznatijih stolnoteniskih trenera u Europi.

U Hrvatskoj je radio sa stolnotenisačima Dr. Časl i ostvario zavidne rezultate na euorpskoj razini.

Iako je teško za povjerovati, ali unatoč ponudama iz Francuske te njemačke Bundeslige Matthias Landfried odlučio se doći u Varaždinu, gdje je preuzeo ulogu glavnog trenera i menadžer u funkciji sportskog direktora.

Najveću ulogu u ovom transferu odigrao je predsjednik - igrač STK Starr Ronald Ređep, koji je još uvijek najbolji igrač hrvatske Superlige.

- Imao sam s Ronaldom uvijek vrlo dobar poslovni odnos. Objasnio mi je koncept kluba, cijelu filozofiju i ciljeve te sam zaključio da je vrlo zanimljiv i da je to izazov s kojim se još nisam susreo - rekao je Landfried.

Komentari