TRKAČKI KLUB MARATHON 95

U tijeku su završne pripreme za jubilarni 25. Joma Varaždinski polumaraton

Objavljeno: 13.09.2019. 07:55

Zadnja izmjena: 13.09.2019. 07:59

U tijeku su završne pripreme i prijave za Varaždinski polumaraton koji će se održati u nedjelju 22. rujna, u organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95.

Do sada se na ovu međunarodnu cestovnu utrku, jubilarni 25. Joma Varaždinski polumaraton prijavilo više od 450 natjecatelja, a očekuje se da će na dan utrke u Varaždinu biti 800 nastejatelja iz desetak europskim zemalja. 
Utrka će ove godine imati i humanitarni karakter a s obzirom da se organizira uz Dan oslobođenja Varaždina ujedno će biti i Prvenstvo Oružanih snaga RH u polumaratonu. Tako da će broj natjecatelja biti veći za 60-tak pripadnika Oružanih snaga RH.
Start i cilj utrke je je na Kapucinskom trgu, a atraktivna staza polumaratonske utrke, koja iznosi 21.097,5 metara, tri puta vodi kroz središte Varaždina.

Utrka za sve

Utrka građana, koja će se trčati na nešto manje od 5 kilometara tađer vodi kroz povijesni centar Varaždina.
Već četiri godine u organizaciju Varaždinskog polumaratona uključeni su polaznici Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ koji izrađuju unikatne finišerske medalje, a 10 kuna od svake uplaćene startnine bit će izdvojeno za CZO "Tomislav Špoljar".
Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, uz Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinsku, Varaždinsku županiju i Turističku zajednica Varaždinske županije.

Pripremljen je i bogati popratni program na Kapucinskom trgu.  Treba izdvojiti zanimljivi program Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, zatim će svoj doprinos ovoj sportskoj manifestaciji dati Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec, te Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Klub nordijskog hodanja Varaždin te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Najatraktivniji dio programa pripast će Varaždinskoj građanskoj gardi te Gradskom puhačkom orkestaru Hrvatskih željeznica Varaždin.

Komentari